ροή ειδήσεων

«Με την θεσμοθέτηση της “Διάσκεψης της Ρόδου” το νησί μας αναδεικνύεται σε νευραλγικό σημείο»


Επίσημο γεύμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου προς τιμή των συμμετεχόντων στην Διάσκεψη
Με το επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος προς τιμήν του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά και των ξένων αντιπροσωπειών, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το μεσημέρι της Παρασκευής, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης «Διάσκεψης για την Ασφάλεια και την Σταθερότητα» που διεξήχθη στην Ρόδο, στο ξενοδοχείο «Rodos Palace».

Η άψογη διεξαγωγή της Διάσκεψης,, καθώς και η ιστορία της Ρόδου,στην διοργάνωση ανάλογων συναντήσεων και συνομιλιών, ως κομβικό σημείο μεταξύ Ανατολής και Δύσης, οδήγησαν στην απόφαση θεσμοθέτησης της «Διάσκεψης για την Ασφάλεια και την Σταθερότητα», η οποία στο εξής, θα λαμβάνει χώρα κάθε Σεπτέμβριο στη Ρόδο.

Στο γεύμα που παρέθεσε ο Περιφερειάρχης στο Καστέλλο παρακάθισαν ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ.Νίκος Κοτζιάς, ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Sameh Hassan Shoukry, o Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας κ. Daniel Mitov, ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου κ. Gebran Bassil, ο Υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας και Πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ κ. Miroslav Lajcak, o Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, κ. Ditmir Bushati, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Ihab Nasr,, ο βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για θέματα πολιτικών υποθέσεων κ. Ahmed Abdul Rahman Al Jarman, ο Πρέσβης της Τυνησίας στην Ελλάδα, κ. Tarak Ben Salem, ο Πρέσβης της Λιβύης στην Ελλάδα, κ. Ahmed Yagob Gzlla, ο Πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα κ. Dashnor Dervishi και ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Ελλάδα κ. Ahmet El Bidewy.

Από ελληνικής πλευράς, στο γεύμα παρακάθισαν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γενικός Διευθυντής Αποδήμου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Θωμάς Σωτρίλλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου κκ Φιλήμων Ζαννετίδης, Γιάννης Φλεβάρης και Ηλίας Ζωγραφίδης, οι Αντιδήμαρχοι κκ Μαρίζα Χατζηλαζάρου και Τέρης Χατζηιωάννου, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ Χρήστος Ευστρατίου, Χαρίκλεια Γιασιράνη, Χρήστος Μπάρδος, Άγγελος Ανανίας και Νίκος Καραμαρίτης.

Την ικανοποίησή του για την θεσμοθέτηση της “Διάσκεψης της Ρόδου” εξέφρασε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής «Η επιλογή της Ρόδου ως σταθερού σημείου αναφοράς για την διεξαγωγή της “Διάσκεψης για την Ασφάλεια και την Σταθερότητα”, τον Σεπτέμβριο κάθε έτους, αναδεικνύει το νησί μας αλλά και τη χώρα μας συνολικά, σε νευραλγικό σημείο των εξελίξεων, για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Ταυτόχρονα, η χώρα μας και τα νησιά μας αναδεικνύονται ως μια περιοχή σταθερότητας, όταν γύρω μας η ειρήνη δοκιμάζεται σκληρά.

Σε μια εποχή τόσο κρίσιμη όπως αυτή, οι προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι μεγάλες και οι ευθύνες μας ιστορικές. Πόλεμος, τρομοκρατία, προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, είναι πληγές ανοιχτές. Η σταθερότητα και η ασφάλεια είναι το μεγάλο και διαχρονικό ζητούμενο. Μόνο μέσα από τον διάλογο μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, της Ε.Ε. και της Μέσης Ανατολής, μόνο μέσα την φιλία και τη συνεργασία πάνω σε όσα μας ενώνουν, μπορούμε να επιτύχουμε τον στόχο μας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο διάλογος για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, ξεκίνησε και θα συνεχιστεί στη Ρόδο. Συνεχίζεται έτσι μια παράδοση που ξεκίνησε πολλές δεκαετίες πριν, με τις πρώτες συναντήσεις Παλαιστινίων και Ισραηλινών και τις Διεθνείς Συνδιασκέψεις για τη λύση του προβλήματος της Μέσης Ανατολής και συνεχίζεται, για να αναδείξει τον κομβικό, στρατηγικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ρόδος, παράγων σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας κ. Νικόλαο Κοτζιά για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην Ρόδο».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *