ροή ειδήσεων

Κάλυμνος: Η διαθήκη της γιαγιάς έκρυβε μεγάλες εκπλήξεις


Με ομόφωνη απόφαση του τριμελούς εφετείου έπεσε η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης.
Η διαθήκη της γιαγιάς συντάχτηκε το 2005...

Με ομόφωνη απόφαση που εξέδωσε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, επί κακουργημάτων, κρίθηκαν αθώοι χωρίς αμφιβολίες, οι 8 Καλύμνιοι, που ενεπλάκησαν στην πολύκροτη υπόθεση της διαθήκης μιας 93χρονης γυναίκας. Κατηγορούμενοι ήταν συγκεκριμένα μια συμβολαιογράφος για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, το συνολικό όφελος ή η συνολική βλάβη της οποίας υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ, δύο κάτοικοι της Καλύμνου για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην ανωτέρω πράξη και 5 ακόμη κάτοικοι του ίδιου νησιού για άμεση συνέργεια στο ίδιο αδίκημα.

Η υπερήλικη, που απεβίωσε στην Κάλυμνο, την 24-12-2005, κατοικούσε όσο ζούσε στην περιοχή του Πανόρμου. Στην ίδια περιοχή, σε οικία πλησίον της, κατοικούσε η δεύτερη και ο τρίτος των κατηγορουμένων. Η 93χρονη λόγω της προχωρημένης ηλικίας της και του γεγονότος ότι δεν είχε η ίδια παιδιά, ενώ οι συγγενείς της δεν την φρόντιζαν, τον Σεπτέμβριο του έτους 2003, ζήτησε από τους δύο κατηγορουμένους, να την βοηθούν στην διεκπεραίωση των εξωτερικών της υποθέσεων και στην φροντίδα του σπιτιού.

Στις 2 Δεκεμβρίου του 2005, οι δύο κατηγορούμενοι, κάλεσαν την πρώτη κατηγορουμένη, συμβολαιογράφο Καλύμνου η οποία συνέταξε δημόσια διαθήκη, με μάρτυρες τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ο έβδομος των οποίων, της χορήγησε ιατρική βεβαίωση, με την οποία διαπίστωνε θετικά την πνευματική ικανότητα της διαθέτιδας. Με την διαθήκη αυτή, στο περιεχόμενο της οποίας η πρώτη κατηγορουμένη διαβεβαίωσε ότι η ως άνω διαθέτης δεν εστερείτο καμιά των αισθήσεών της, η 93χρονη, άφηνε στην δεύτερη κατηγορουμένη ακίνητη περιουσία, αξίας 240.000 ευρώ και συγκεκριμένα ένα κατάστημα επί της οδού Ερμού στην Αθήνα, αξίας 100.000 ευρώ, ένα ακίνητο στην περιοχή «Βοθύνοι» της Καλύμνου αξίας 60.000 ευρώ και ένα ακίνητο στην περιοχή «Πάνορμος» της Καλύμνου, αξίας 80.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα για τους 8 κατά το χρονικό διάστημα της σύνταξης της διαθήκης, η 93χρονη, έπασχε από πνευματική νόσο και συγκεκριμένα από άνοια. Από την ακροαματική διαδικασία και κυρίως από τις καταθέσεις δύο ιατρών διαψεύστηκε ότι η 93χρονη έπασχε από άνοια ενώ προέκυψε ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο ωστόσο δεν επηρέασε τις νοητικές της ικανότητες.
madata.gr
dimokratiki

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *