ροή ειδήσεων

Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΔΔΗΕ! Γιατί κόβει το ρεύμα σε καταναλωτές με προβλήματα υγείας

Διευκρινίσεις σχετικά με τις αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος έδωσε η ΔΕΔΔΗΕ. Με αφορμή δημοσιεύματα, τα οποία κάνουν λόγο για απουσία κοινωνικής ευαισθησίας της Εταιρίας, με το επιχείρημα ότι πραγματοποιεί αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε καταναλωτές με σοβαρά προβλήματα υγείας ή/και εξάρτησης από μηχανήματα τεχνικής υποστήριξης, διευκρινίζει τα εξής:

· εντολές αποκοπής ηλεκτρικού ρεύματος λόγω χρέους εκδίδουν οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και τις υποβάλλουν στον ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος, εκ του θεσμικού πλαισίου (ΦΕΚ 2773/Β/2015), υποχρεούται να τις υλοποιήσει στο σύνολό τους εντός δεκαημέρου από την υποβολή τους, χωρίς καμία εξαίρεση.

· Το θεσμικό πλαίσιο της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας για τους καταναλωτές που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ή στους Ευάλωτους Πελάτες. Σημειώνεται ότι τόσο οι υπέργηροι καταναλωτές όσο και οι εξαρτώμενοι από μηχανήματα τεχνικής υποστήριξης της ζωής, μπορούν να ενταχθούν στις εν λόγω κατηγορίες πελατών με τη διαδικασία που προβλέπεται στο αντίστοιχο νομικό πλαίσιο. Μεταξύ των μέτρων προστασίας είναι και η απαγόρευση αποκοπής τους λόγω χρέους κατά τους μήνες Νοέμβριο έως και Μάρτιο, όπως επίσης και κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, απαγόρευση που τηρείται ευλαβικά από τον ΔΕΔΔΗΕ, ακόμα και εάν έχει εκ λάθους υποβληθεί αίτημα αποκοπής από προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, με αφορμή απειλές που δέχονται στελέχη αλλά και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, διευκρινίζεται ότι η Εταιρία, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της, εκτελεί τις εντολές διακοπής παροχών ηλεκτρικού ρεύματος λόγω χρέους που εκδίδονται από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, με τεχνικούς της (συνεργεία ΔΕΔΔΗΕ ή εργολάβους), οι οποίοι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία διαπραγμάτευσης και παρεκκλίσεων από τις εντολές αυτές.

Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2016 Από το Γραφείο Τύπου

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/9/16 01:18

    "Μεταξύ των μέτρων προστασίας είναι και η απαγόρευση αποκοπής τους λόγω χρέους κατά τους μήνες Νοέμβριο έως και Μάρτιο, όπως επίσης και κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο,"
    Τους αλλους μηνες δηλαδη θα πεφτουν σε χειμερια ναρκη οι ανθρωποι ή θα κρατανε την αναπνοη τους?Δεν μπορει ρε παιδια καποιος μας κανει πλακα και γραφει τετοια τρελλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/9/16 14:30

    Αφηστε που εχουν αρχισει και τις λαμογιες εκει στην ΔΕΗ και ενω καταχωρεις τις ενδειξεις στο ΔΕΔΗΕ σου στελνουν λογαριασμο εναντι αντι για εκκαθαριστικο για να μην κανουν την εκπτωση.Θα δουλεψει συνηγορος του καταναλωτη παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *