ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ - Η αρχαιολογική ς υπηρεσία καθυστερεί την λειτουργία του Καρνάγιου.


Μία αδειοδότηση της αρχαιολογικής υπηρεσίας καθυστερεί την λειτουργία του Καρνάγιου. Η γραφειοκρατία για ακόμη μία φορά αποτελεί τροχοπέδη στην έγκαιρη αξιοποίηση του Καρνάγιο από την ιδιώτη που το ενοικίασε για 35 μήνες.

Τον επόμενο μήνα όπως εκτιμάται και, εκτός απροόπτου ο ιδιώτης πρόκειται να εγκατασταθεί στο Καρνάγιο και να ξεκινήσει την λειτουργία του. Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος που η εταιρία «A1 Yacht Trade Consortium», πλειοδότησε στον διαγωνισμό που διενήργησε το δημοτικό λιμενικό ταμείο νότιας Δωδεκανήσου για την προσωρινή ενοικίαση του Καρνάγιου και ακόμη δεν ξεκίνησε η λειτουργία του για καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους.

Η εν λόγω εταιρία επελέγη διότι δραστηριοποιείται στην ανέλκυση και καθέλκυση σκαφών, διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία καθώς και τον εξοπλισμό. Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του δημοτικού λιμενικού ταμείου νότιας Δωδεκανήσου ο χερσαίος χώρος που παραχωρήθηκε είναι έκτασης 65χιλιάδων τ.μ και ο ιδιώτης καταβάλει μηνιαίο μίσθωμα 3000 ευρώ. Παράλληλα όπως προέβλεπε η σύμβαση που υπέγραψε ο ιδιώτης προχώρησε σε εργασίες για τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση του χερσαίου χώρου και τον καθαρισμό της λιμενολεκάνης. Επίσης προχώρησε στην περίφραξη της λιμενικής ζώνης με τοιχίο.

Να σημειωθεί ότι, εκατοντάδες ήταν τα δρομολόγια που εκτέλεσαν τα φορτηγά που ανέλαβαν την μεταφορά των μπαζών και των σκουπιδιών από την περιοχή του Καναμάτ στην οποία ακόμη υφίσταται ο καταυλισμός των ΡΟΜΑ και οσονούπω θα λειτουργήσει και το Καρνάγιο.

Με βάση την μελέτη που συντάχθηκε από το δημοτικό λιμενικό ταμείο νότιας Δωδεκανήσου οι εργασίες που ανέλαβε να διεκπεραιώσει ο ιδιώτης που νοίκιασε το Καρνάγιο ανέρχονται στο ποσό των 210.000 ευρώ το οποίο και αφαιρέθηκε από το αρχικό μίσθωμα που πρότεινε η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού.

Η απόφαση για να ενοικιαστεί προσωρινά το Καρνάγιο σε ιδιώτη κρίνεται σημαντική από τη δημοτική αρχή καθώς υποστηρίζει ότι, ανοίγει ο δρόμος για την μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ. Ήδη κάποιες οικογένειες ΡΟΜΑ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή του Καναμάτ καθώς καθαιρέθηκαν τα παραπήγματα που είχαν τοποθετημένα εντός της λιμενικής ζώνης.

Εν τω μεταξύ, μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα τρέξουν όλες τις μελέτες για το διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση του χώρου ως καρνάγιο και όχι απλά ως «ταρσανά», μια και υπενθυμίζεται ότι το έργο «κόλλησε» λόγω των παρατηρήσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα της Δωδεκανήσου» η διαδικασία ολοκλήρωσης του φακέλου για την διενέργεια του διεθνή διαγωνισμού ανάδειξης του ιδιώτη που θα αναλάβει την ολοκλήρωση και την λειτουργία του Καρνάγιου βρίσκεται στο τελικό στάδιο της.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/9/16 21:56

    makran i pio axristi ipiresia sto dimosio,,,,,,,na klisi kai oloi na pane spitia tous,einai o megalos karkinos tou dimosiou,mia zoi kathisteri megala erga gia na pernei xrima.......st anathema na pane ola ta arxea,afta mas maranane edo den exoume na fame ta arxea mas eleipan,,,,,,osoi vriksete arxea na ta thavete......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *