ροή ειδήσεων

Ειδικά Μισθολόγια: Οι προς αποστρατεία ένστολοι οι μεγάλοι χαμένοι

Στην οριστική αναμόρφωση των ειδικών μισθολογίων του Δημοσίου θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών, καθώς εξασφάλισε την έγκριση των θεσμών.


Ο σχεδιασμός των ειδικών μισθολογίων του Δημοσίου που αφορά σε περίπου 200.000 δημοσίους υπαλλήλους ειδικών κατηγοριών προβλέπει τον περιορισμό των 18 σήμερα ειδικών μισθολογίων που ισχύουν για διαφόρους επαγγελματικούς κλάδους σε 10 το πολύ τον αριθμό, κάτι που σε συνδυασμό με άλλες παρεμβάσεις θα φέρει εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ έως το 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατεύθυνση που δόθηκε είναι να ενσωματωθούν από την 1η Ιανουαρίου 2017 στους βασικούς μισθούς επιδόματα και να πριμοδοτηθούν μόνο δύο κατηγορίες επιστημόνων, οι ιατροί του ΕΣΥ και οι πανεπιστημιακοί. Στη βάση αυτή για τα ειδικά μισθολόγια του ΕΣΥ και των καθηγητών ΑΕΠ θα προκύψουν μεσοσταθμικές αυξήσεις 9%.

Αντιθέτως για τους ένστολους αποφασίστηκε να παγώσουν οι «μισθολογικές προαγωγές» και να αυξηθούν λόγω ενσωμάτωσης των επιδομάτων οι βασικοί μισθοί στα εισαγωγικά κλιμάκια.


Εξοικονόμηση θα προέλθει από την απόφαση να μη δίδονται βαθμολογικές προαγωγές σε όσους αποστρατεύονται, κάτι που αύξανε τις συντάξιμες αποδοχές τους.

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ανέφερε προ ημερών κατά τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ ότι επειδή τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ήδη υποστεί μεγάλες απώλειες, το ΥΕΘΑ έχει παράσχει προς τους δανειστές όλες εκείνες τις προτάσεις και τα αντισταθμιστικά μέτρα, προκειμένου να καλυφθούν μέσα από αυτά οι οικονομικοί στόχοι, και όχι μέσα από τις περικοπές στους μισθούς.

cnn.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *