ροή ειδήσεων

Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου: Θα είναι ο καλύτερος Σεπτέμβρης όλων των εποχών για τη Ρόδο


Θα έχουμε έκτακτες πτήσεις προς το νησί που θα ανεβάσουν την κίνηση στα ύψη
- Εξίσου θετικά τα στοιχεία και για τον Οκτώβριο, λέει ο Γιώργος Χατζημάρκος

Την εκτίμηση ότι ο Σεπτέμβριος θα εξελιχθεί εξίσου καλά, στη Ρόδο από πλευράς τουριστικής κίνησης εξέφρασε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων του αεροδρομίου του νησιού για τον Αύγουστο.

Μάλιστα σύμφωνα με τον περιφερειάρχη θα είναι ο καλύτερος Σεπτέμβριος όλων των εποχών, καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα θα έχουμε έκτακτες πτήσεις προς το νησί που θα ανεβάσουν την κίνηση στα ύψη.

Εξίσου θετικά στοιχεία όμως υπάρχουν και για τον Οκτώβριο όπως δείχνουν τα πράγματα, αν και τα έσοδα φέτος θα είναι σε μεγάλο ποσοστό μειωμένα, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ και της υπέρμετρης φορολογίας.

Ο κ. Χατζημάρκος υπογράμμισε ότι υπό τις δύσκολες αυτές συγκυρίες και με την αρνητική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό θα πρέπει να… κάνουμε το σταυρό μας που καταφέραμε να αντιστρέψουμε τη μείωση στις κρατήσεις και να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος.

«Είναι πολύ ευχάριστα τα μηνύματα και του Σεπτεμβρίου. Δείχνει ότι θα είναι ο καλύτερος Σεπτέμβριος όλων των εποχών. Από το αεροδρόμιο που παρατηρούμε τα αιτήματα για νέες πτήσεις φαίνεται ότι θα είναι πολύ μεγάλη η κίνηση του μήνα.

Αυτή την εικόνα έχουμε και για ένα μεγάλο κομμάτι του Οκτωβρίου. Και ο Οκτώβριος αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά και δεν προκύψει τίποτα έκτακτο θα πάει πολύ καλά.

H χώρα τα δύο τελευταία χρόνια δυσφημίστηκε πολύ σε όλα τα επίπεδα. Η εικόνα ήταν εξαιρετικά αρνητική. Εμείς πετύχαμε να αλλάξουμε την ατζέντα. Βγάλαμε θετική ατζέντα γιατί την αρνητική εμείς δεν μπορούσαμε να την καθορίσουμε και να βγάλουμε από το κάδρο τα νησιά μας δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Για τα έσοδα

Μιλώντας για τα έσοδα είπε τα εξής: «Όσο για το τζίρο στην αγορά, αν ένας επιχειρηματίας κάνει τον ίδιο τζίρο με πέρσι υπάρχει αυτόματα μείωση πάνω από 10%. Η φορολογία είναι δυσβάσταχτη αφύσικα μεγάλη. Το οικονομικό αποτέλεσμα στις επιχειρήσεις δεν μπορεί πια να είναι καλό ότι επιδόσεις και να κάνεις.

Αδικείται η τουριστική κίνηση όταν την κοιτάζουμε με βάση το αποτέλεσμα. Μόνο στον ΦΠΑ η διαφορά είναι πάνω από δέκα μονάδες. Αν προστεθούν και όλες οι άλλες οικονομικές επιβαρύνσεις φτιάχνουν ένα πολύ άσχημο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον.
Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας χωρίς επιχειρηματικότητα. Σήμερα το περιβάλλον είναι πολύ νοσηρό, δε φταίνε όμως οι επισκέπτες μας»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην τουριστική κίνηση του νομού Κυκλάδων η οποία και εκεί γνωρίζει κρίση παρά το γεγονός ότι το τουριστικό προϊόν δεν έχει ομοιότητες.

«Οι Κυκλάδες δεν έχουν ούτε προσφυγικό πρόβλημα και ούτε έχουν all inclusive. Και όμως και εκεί η αγορά έχει την ίδια εικόνα. Αυτό σημαίνει ότι η συνολική εικόνα της χώρας έχει επηρεάσει πάρα πολύ ενώ παραγνωρίζουμε και ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

Για παράδειγμα οι Ιταλοί περνούν δύσκολα χρόνια, οι Γάλλοι το ίδιο, πολλές περιοχές στη Γερμανία, στην Αγγλία, έχουν πρόβλημα και οι άνθρωποι ξοδεύουν με μεγαλύτερη δυσκολία.
Κατεβασμένος είναι ο τζίρος και σε τουριστικές χώρες όπως την Ισπανία και την Πορτογαλία. Εμείς πρέπει πάντα να κρατάμε τα θετικά και να μάθουμε να λέμε και ως λαός «Δόξα τω Θεώ» και να μην είμαστε εύκολα θύματα μίας φτηνής προπαγάνδας» είπε ο κ. Χατζημάρκος.

protothema


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/9/16 11:26

    Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....."καταφέραμε να αντιστρέψουμε τη μείωση στις κρατήσεις και να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος" Μια μεγάλη λαμπάδα να ανάψεις στον Ερντογάν για το πραξικόπημα που έφερε τους τουρίστες εδώ και στους Κούρδους από την άλλη μαζί με τον Πούτιν. Στους τελευταίους προτείνω να τους στείλεις από μια κάσα σαμπάνιες και χαβιάρι!!!!!! (και όχι τις φτινιάρικες!!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *