ροή ειδήσεων

Ρόδος: «Eίναι αθώος» λένε για τον 31χρονο που συνελήφθη για ναρκωτικά στην Τουρκία οι συνήγοροί του


Ο νεαρός άνδρας συνελήφθη στο Αϊβαλί με την κατηγορία ότι μετέφερε 50 κιλά ηρωίνης σε ειδική κρύπτη στο αυτοκίνητό του

Την πεποίθηση ότι η κατηγορία που βαραίνει τον πελάτη τους είναι έωλη και ότι σύντομα θα αποδειχτεί η αθωότητά του, εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους οι δικηγόροι του 31χρονου Ροδίτη που συνελήφθη στο Αϊβαλί της Τουρκίας και κατηγορείται για την μεταφορά 50 κιλών ηρωίνης!

Ειδικότερα, οι τρεις Ρόδιοι δικηγόροι και οι δύο συνάδελφοι τους στην Τουρκία που χειρίζονται από κοινού την υπόθεση του 31χρονου, αναφέρουν μεταξύ άλλων στην δήλωση τους ότι υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που «αθωώνουν» τον πελάτη τους και τα οποία πρόκειται να κάνουν χρήση το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα οι συνήγοροι υπεράσπισης θα καταθέσουν αιτήματα για την λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από τις συσκευασίες των ναρκωτικών που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά και τη διενέργεια ιατρικής πραγματογνωμοσύνης αναφορικά με τη νοητική και σωματική κατάσταση του 31χρονου Ροδίτη.

Επίσης προτίθεται να ζητηθεί να τους χορηγηθεί το βίντεο από τις κάμερες που υπάρχουν στο πάρκινγκ που ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο του κατηγορουμένου, το βράδυ πριν την σύλληψή του, ενώ θα καταθέσουν και αίτηση ακύρωσης της προανακριτικής κατάθεσης που έχει δώσει ο πελάτης τους καθώς αυτή λήφθηκε χωρίς τη παρουσία διαπιστευμένου διερμηνέα, με αποτέλεσμα – όπως ισχυρίζονται οι δικηγόροι- να μην γίνει σωστή ερμηνεία των δηλώσεων του.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του 31χρονου Ροδίτη θα εξεταστεί την προσεχή Δευτέρα από το αρμόδιο Τουρκικό δικαστήριο.

Αναλυτικά η δήλωση των πέντε συνηγόρων υπεράσπισης του 31χρονου Ροδίτη, κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή, Ιωάννη Ιωαννίδη, Γεωργίου Κυπραίου, Μουσταφά Ισικ και Οζτουρκερ Ερντογάν έχει ως εξής:

«Αναφορικά με τη σύλληψη στο Αϊβαλί Τουρκίας του Ροδίου εντολέα μας και λόγω των ανυπόστατων πληροφοριών - φημών που διέρρευσαν, σας ενημερώνουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας, ότι :

Επισκεφθήκαμε τον εντολέα μας στις Κλειστές Φυλακές τύπου Τ στο Μπουρχάνιε Τουρκίας όπου κρατείται και ενημερωθήκαμε διεξοδικώς για την πορεία της υπόθεσής του, λαμβάνοντας τον πλήρη φάκελο της σχηματισθείσας ποινικής δικογραφίας. Παράλληλα, επισκεφθήκαμε και τον Αξιότιμο κ. Εισαγγελέα της πόλεως Μπουρχάνιε, ο οποίος τυγχάνει καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμόδιος για την υπόθεση, εκφέροντάς του τις απόψεις μας επ’ αυτής. Την Δευτέρα 05-09-2016 πρόκειται να εκδικαστεί η αίτηση - ένσταση άρσης της κράτησης του εντολέα μας, κάτι που προβλέπεται από την Τουρκική Ποινική Δικονομία.

Με βάση τα έως τώρα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και δεδομένων των ελλείψεων που έχουμε διαπιστώσει αναφορικά με τη διενεργηθείσα προανάκριση, πρόκειται να υποβάλλουμε αιτήματα που αφορούν τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από τις συσκευασίες που περιείχαν τις ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών που ανευρέθησαν, τη χορήγηση αποδεικτικού υλικού (βίντεο) από τις κάμερες του πάρκινγκ όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο εις το οποίο βρέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες και τη διενέργεια ιατρικής πραγματογνωμοσύνης αναφορικά με τη νοητική και σωματική κατάσταση του κατηγορουμένου.

Επίσης κατά την άποψη όλων των νομικών συμπαραστατών του κατηγορουμένου, η προανακριτική απολογία του εντολέα μας τυγχάνει παντελώς άκυρη, καθώς έλαβε χώρα με την παρουσία μη διαπιστευμένου διερμηνέα. Ως εκ τούτων θα προβάλλουμε και τη σχετική ένσταση ακυρότητας, αφού τα όσα ανέφερε ο εντολέας μας στην προανακριτική του απολογία, δε διερμηνεύθηκαν ορθώς.

Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα διαπιστωθεί ότι η κατηγορία τυγχάνει έωλη και κατά την άποψη όλων των συνηγόρων υπερασπίσεως, που συνυπογράφουμε την παρούσα δήλωση, θα έχουμε θετικότατες εξελίξεις, που θα καταδείξουν την αθωότητα του κατηγορουμένου».
protothema
Πηγή: www.rodiaki.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/9/16 11:02

    Μοναδική ευκαιρία έχουν οι γείτονες να αποδείξουν πόσο μπουνταλάδες είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *