ροή ειδήσεων

Η Ιστορία του Jango από τον Βαθύ Καλύμνου


Πριν ένα περίπου μήνα, γύρω στις αρχές Αυγούστου, έλαβα ένα μήνυμα
στο fb από την GAR (Greek Animal Rescue). Ζητούσαν την βοήθεια μου για την ανεύρεση και διάσωση ενός αδέσποτου σκυλιού. Δυο Αγγλίδες, μαμά και κόρη, οι οποίες έκαναν διακοπές στην Κάλυμνο συγκεκριμένα στην περιοχή του Βαθύ, γνώρισαν και αγάπησαν έναν αδέσποτο σκυλάκο.

Όταν έφτασε η ώρα να φύγουν, δεν μπορούσαν να τον πάρουν μαζί τους γιατί η νομοθεσία το απαγορεύει εάν δεν ολοκληρωθεί ο κύκλος των εμβολίων, χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας.

Οι κυρίες επικοινώνησαν μαζί μου μέσω της GAR, μου έστειλαν το σημείο που πιθανά θα βρισκόταν ο σκύλος σε google map και μου ζήτησαν αν μπορώ να τον βρω, να αναλάβω τον εμβολιασμό και να τους τον στείλω. Δέχτηκα μετά χαράς αφού ένα ακόμη σκυλάκι θα έβρισκε την παντοτινή του οικογένεια και θα γλίτωνε από τους αφιλόξενους δρόμους του νησιού…

Πήρα ρεπό λοιπόν από την εργασία μου και πήγα μετά από μερικές ημέρες, αφού είχα ρωτήσει γνωστούς που έμεναν στην περιοχή που θα μπορούσα ακριβώς να βρω τον σκυλάκο τον οποίο είχαν ονομάσει Jango. Έμαθα ότι τους καλοκαιρινούς μήνες τον φρόντιζε η κυρία Ειρήνη η οποία έρχεται κάθε καλοκαίρι από την Αθήνα για να πουλήσει τα υπέροχα handmade κοσμήματα της.

Όταν πήγα εκεί η κυρία Ειρήνη ήταν πολύ επιφυλακτική και δεν με άφηνε να πάρω τον Jango. Όταν όμως της έδειξα τις φωτογραφίες των τουριστών με τα άλλα σκυλάκια που είχαν σώσει από την Ελλάδα, ένα από την Κω κι ένα από την Κέρκυρα κι όταν έσκυψα να του βγάλω τα αμέτρητα τσιμπούρια που απομυζούσαν το σώμα του, τότε με δάκρυα στα μάτια και αφού της υποσχέθηκα ότι θα της στέλνω φωτογραφίες και νέα του, μου τον έδωσε και μου εξιστόρησε όλα όσα είχε περάσει το ταλαίπωρο ζώο.

Άνηκε σε έναν ψαρά, ήταν ακόμη κουτάβι. Ο ψαράς πνίγηκε μια μέρα στη θάλασσα καθώς είχε πάει το καθημερινό του ψάρεμα- δεν είχε πάρει τον jango μαζί του όπως συνήθιζε και η οικογένεια του, θεωρώντας το κακό σημάδι, τον εγκατέλειψε στο βουνό. Ο σκυλάκος είχε θέληση κι επέστρεψε μετά από μερικές μέρες γυρνώντας από τότε στους δρόμους στον Βαθύ.

Η κυρία Ειρήνη μου ομολόγησε πως είχε υποστεί αρκετή βία από τους κατοίκους και μια μέρα τον βρήκε αιμόφυρτο. Η ζωή του δεν ήταν καλή, κυρίως τον χειμώνα που έλειπε η ίδια.

Τώρα όλα άλλαξαν για τον Jango. Επιτέλους η ζωή του χαμογέλασε όπως χαμογελάει σε μερικούς ανθρώπους που τους το χρωστάει…

Η οικογένεια του ταξίδεψε στην Ολλανδία για να τον παραλάβει, αφού η κανονισμοί της Αγγλίας είναι ιδιαίτερα αυστηροί, όσον αφορά στη μεταφορά ζώων.

Στις 11/9 ο Jango ταξίδεψε για να συναντήσει την οικογένεια του.

Η ομάδα του Pegasus Animal Care Kalymnos με μεγάλη χαρά τον αποχαιρετήσαμε και χαιρόμαστε που βάλαμε κι εμείς ένα λιθαράκι στο να αποκτήσει μια καινούρια ζωή.

Ευχόμαστε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλους και να μάθουμε να μην εγκαταλείπουμε τα σκυλιά μας. Να αποκτήσουμε φιλοζωική παιδεία, όπως οι περισσότεροι Ευρωπαίοι, να στειρώνουμε τα ζώα μας, να υιοθετούμε από καταφύγια και να τα έχουμε μέσα στο σπίτι μας και στη ζωή μας σαν πραγματικά μέλη της οικογένειας μας!

Καλή τύχη Jango!!

(ΥΓ. Ο Jango είναι 7 ετών και είναι ημίαιμος)

* Η Νομική Πελεκάνου είναι μέλος του συλλόγου Pegasus Animal Care Kalymnos





Γράφει η Νομική Πελεκάνου*
https://kalymnosola.com

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/9/16 14:46

    Και μια και μιλαμε για ευαισθησια ωρισμενων ανθρωπων προς τα ανημπορα ζωα.Ειναι μια γυναικα γυρω στα 50 με 60 που εχει την συνηθεια να βγαζει εξω τον σκυλο της(ενα μικρο σαν Τζακ Ρασελ) εχοντας τον να τρεχει πισω απο το αυτοκινητο με ε ενα λουρι να κρεμεται απο το λαιμο του.Εκτος του οτι το ζωο βαζανιζεται απανθρωπα τρεχοντας σε αυτες τις συνθηκες ζεστης και μην μπορωντας να σταματησει απο το φοβο του μην χασει το αφεντικο του,υπαρχει κινδυνος να μπλεχτει το λουρι του σε καποια ροδα αυτοκινητου η μοτοσυκλεττας και να γινει ζημια.Εκτος αυτου το ζωο τρεχει προς οποιο αλλο σκυλι βρει στο δρομο για γνωριμια,και καθε φορα που γινεται αυτο η οδηγος αλλαζει μεχρι και ρευμα κυκλοφοριας για να παει κοντα στο σκυλο της αδιαφορωντας για την ασφαλεια των αλλων.Δεν ειναι η πρωτη φορα που την βλεπω.Βγαινει εξω,αρπαζει βιαια το ζωο βριζοντας ακομα και "το στανιο "της και τον εαυτο της και γενικα δειχνει γαι ατομο πειραγμενο και με σοβαρα ψυχολογικα.Ο αριθμος του αυτοκινητου της ειναι στη διαθεση καθε νομιμου ενδιαφερομενου(τωρα εδω γελαμε βεβαια ,αλλα ας ειναι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/9/16 22:19

    καταρχήν μπράβο σου που το αναφέρεις , θα έλεγα να πάρεις τηλέφωνο στη φιλοζωική μήπως μπορέσουν από κει και κάνουν καταγγελία στην ανεγκέφαλη που θέλει και σκύλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *