ροή ειδήσεων

New York Times: «Οι Έλληνες δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία τους»


«Oraiokastro, Greece» Έτσι ξεκινάει το σημερινό άρθρο των New York Times, που εξιστορεί την ιστορία των προσφυγόπουλων και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από μερίδα γονέων που δεν επιθυμούν αυτά τα παιδιά να ενταχθούν στα ελληνικά σχολεία.

«Μαρίγια Αμπντλακαριμ, 9 ετών. Έφτασε στην Ελλάδα, από την Συρία τον Φεβρουάριο, περνώντας τα σύνορα της Ευρώπης με ένα σαπιοκάραβο από την Τουρκία. Από τότε ζει σε έναν μισογκρεμισμένο καταυλισμό. Το μέλλον της αβέβαιο. Το παρόν της λειψό από βασικές ανάγκες.


Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να της δώσει μια ευκαιρία να αισθανθεί κάποια «κανονικότητα». Μαζί με άλλα 22.000 προσφυγόπουλα θα μπορούσε να πάει σχολείο από τον Οκτώβρη. Αλλά όπως κι άλλα σχέδια της Ευρώπης για να αντιμετωπίσει τους εκατοντάδες μετανάστες, έτσι κι αυτό έπεσε πάνω σε έντονες αντιδράσεις».

Οι NYT αναφέρουν λεπτομερέστατα τις αντιδράσεις στο Ωραιόκαστρο, σημειώνοντας πως οι Έλληνες προβάλλουν ως δυνατό επιχείρημα τον φόβο για μεταδοτικές ασθένειες που ενδεχομένως να έχουν τα προσφυγόπουλα.

Στην συνέχει αναφέρει πως ο υπουργός παιδείας, Νίκος Φίλης ξεκαθάρισε πως κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει στα παιδιά αυτά να φοιτήσουν.

Το άρθρο τελειώνει με τα λόγια της μικρής Μαρίγιας η οποία δηλώνει πως θέλει να μείνει στη χώρα μας και να γίνει δικηγόρος.

«Θέλει πολύ να πάει σε ένα κανονικό σχολείο. Κοιτάει τα σχισμένα της ρούχα και τα γυμνά της πόδια και ρωτάει «Θα με αφήσουν να πάω έτσι;» καταλήγει το άρθρο.

Πηγή: New York Times

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/9/16 13:58

    ΚΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ?Η ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ?ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΑΥΤΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ Ν ΑΠΟΡΟΦΗΣΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ?ΗΔΗ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΙΛΛΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΑΚΙΑ ΡΟΥΜΑΝΑΚΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ...ΑΚΙΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ!!!ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ.ΑΣΧΕΤΑ ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/9/16 17:27

    ΡΕ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΛΕΝΕ ;ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΖΟΑΦΡΙΚΑΝΟ ΜΑΟ ΜΑΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ; ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ ,ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ;ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ; ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ,ΕΔΩ ΤΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ ΜΗΧΑΝΗ ΚΟΝΟΜΑΣ ΧΙΛΙΑΑΑΑΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΝΕΟΕΛΛΗΝΟΜΑΛΑΚΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ ,ΤΑΧΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΥΝΑΓΕ ΧΑΠΑΤΟ. ΚΑΛΑΑΑ ΕΣΥ ΜΗΝΕ ΑΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΡΒΑΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗΣ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΟΥ .ΕΝΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΣΚΕΨΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΟΟΟΟΣΟ ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΑΜΟΛΥΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ Μ.Κ.Ο.ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΚΕΨΟΥ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ; ΞΥΠΝΑ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΧΕ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ, ΓΙΝΕ Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ,ΓΙΝΕ Ο ΝΕΟΣ ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΔΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ, ΔΩΣΕ ΝΟΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΕΛΕΕΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ ΣΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΡΙΑΣΜΕΝΟ ΦΥΛΑΞΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΣΟΥ , ΓΙΑΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΑΣΝ ΘΑ ΡΘΟΥΝΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΡΙΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΕΝΗΤΟΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ...ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν ονείρατα, ελπίδες και σκοποί, οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν δεν ξέρομε τι λέγεται ντροπή. Ο Έλληνας δυο δίκαια ασκεί πανελευθέρως, συνέρχεσθαί τε και ουρείν εις όποιο θέλει μέρος.
    Χαρά στους χασομέρηδες! χαρά στους αρλεκίνους! σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται. Γι' αυτό το κράτος, που τιμά τα ξέστρωτα γαϊδούρια, σικτίρ στα χρόνια τα παλιά, σικτίρ και στα καινούργια!
    Και των σοφών οι λόγοι θαρρώ πως είναι ψώρα, πιστός εις ό,τι λέγει κανένας δεν εφάνη... αυτός ο πλάνος κόσμος και πάντοτε και τώρα, δεν κάνει ό,τι λέγει, δεν λέγει ό,τι κάνει.
    Σουλούπι, μπόι, μικρομεσαίο, ύφος του γόη, ψευτομοιραίο. Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης, λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης. Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι, κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
    Κι από προσπάππου κι από παππού συγχρόνως μπούφος και αλεπού. Και ψωμοτύρι και για καφέ το «δε βαριέσαι» κι «ωχ αδερφέ». Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς σαν πιάσει πόστο: δερβέναγας.
    Θέλει ακόμα –κι αυτό είναι ωραίο– να παριστάνει τον ευρωπαίο. Στα δυο φορώντας τα πόδια που 'χει στο 'να λουστρίνι, στ' άλλο τσαρούχι. Δυστυχία σου, Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς! Ω Ελλάς, ηρώων χώρα τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

    Γ. Σουρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *