ροή ειδήσεων

Στη Ρόδο το πρώτο εξάστερο πανελλαδικά ξενοδοχείο - video


Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Μια σημαντική επένδυση, όχι μόνον οικονομική αλλά και ποιοτική, επιχειρείται στην Ρόδο. Το πρώτο ξενοδοχείο έξι αστέρων δυναμικότητας 1.000 κλινών πρόκειται συγκεκριμένα να κατασκευαστεί στο νησί και αναμένεται να αποτελέσει πόλο για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.



Το επενδυτικό σχήμα που επιχειρεί την συγκεκριμένη επένδυση, έχει όραμα και στόχο τη δημιουργία ενός Resort, που δεν θα αρκεστεί στην δημιουργία μόνον ενός πολυτελούς τουριστικού καταλύματος αλλά και που θα αποτελέσει, αυτό καθεαυτό, τουριστικό προορισμό.

Η Ρόδος αποτέλεσε στο παρελθόν τη «γενέτειρα» του τουρισμού στην Ελλάδα και δημιούργησε ένα ισχυρό παγκόσμιο Brandname. Ένα Brandname που στηρίχθηκε στην σημαντική ιστορία του νησιού και στην καθοριστική συμμετοχή του στην εξέλιξη του ελληνικού και ως εκ τούτου και του παγκόσμιου πολιτισμού.

Ένα Brandname που υποστηρίχθηκε, προφανώς και από τα φυσικά πλεονεκτήματα, της μεγάλης διάρκειας ηλιοφάνειας, τις εξαιρετικές παραλίες, την ενδιαφέρουσα ακτογραμμή και γενικότερα το κάλλος όλου του νησιού.

Παρά τα όσα δυνατά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες, μια σειρά από στρεβλώσεις, αγκιλώσεις και επιλογές, δημιούργησαν μια κόπωση στο γενικότερο τουριστικό εγχείρημα, με αποτέλεσμα την μείωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών στις τουριστικές εγκαταστάσεις και στις υπηρεσίες, που οδήγησαν στη συρρίκνωση του ποιοτικού τουρισμού και γενικότερα της ποιότητας ζωής.

Η συγκεκριμένη επένδυση, που θα υλοποιηθεί από επιχειρηματίες, που επί του παρόντος επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, στοχεύει στο να συμμετάσχει μαζί με όσες άλλες πρωτοβουλίες αναπτύσσονται ή θα αναπτυχθούν και από άλλους φορείς, δημόσιους ή ιδιωτικούς, στην ανατροπή του εφησυχασμού, πάνω σε μια πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί και δεν είναι αντίστοιχη με τις δυνατότητες και τη δυναμική που θα μπορούσε να έχει η Ρόδος.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ανατέθηκε στους Αρχιτέκτονες, Θεοφάνη Μπομπότη και Λουκά Μπομπότη (Bobotis+Bobotis Architects), ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου Resort.

Ένα γραφείο με διεθνή παρουσία στα σύνθετα έργα, πολλά εκ των οποίων ειναι δημοσιευμένα στην Ελλαδα καθώς και σε πολλές χώρες του κόσμου. Πρόκειται εξάλλου για το αρχιτεκτονικό γραφείο που σχεδιάζει τα περιφερειακά αεροδρόμια για λογαριασμό της Fraport.

Η Bobotis Architects ιδρύθηκε το 1976 από τον Θεοφάνη Μπομπότη και το 2005 προστέθηκε στο σχήμα και ο Λουκάς Μπομπότης.Με βασική έδρα την Αθήνα, έχει δραστηριοποιηθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διάφορες άλλες χώρες.

Mε βραβεία και διακρίσεις σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς, σειρά δημοσιεύσεων σε διεθνείς εκδόσεις και ελληνικές, περιοδικού και ημερησίου τύπου, έχει εκπονήσει πλήθος μελετών που περιλαμβάνουν κτήρια γραφείων, μουσεία, αεροδρόμια, τράπεζες, αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπορικά κέντρα, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, yachts, εκπαιδευτικά ιδρύματα, καταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων, συνεδριακά κέντρα και πολεοδομικές μελέτες.Σε ορισμένα δε εξ’αυτών, έχει υποστηρίξει την υλοποίησή τους παρέχοντας υπηρεσίες επίβλεψης.



Οι βασικοί άξονες που αποτέλεσαν τον πυρήνα του σχεδιασμού, του ξενοδοχείου είναι :

• Η σύνδεση του έργου με την ιστορία της Ρόδου.
• Η οριζόντια ανάπτυξη του συγκροτήματος.
• Η κάλυψη λειτουργικών αναγκών επιπέδου 6*.
• Η οικολογία.
• Η δυνατότητα λειτουργίας κατά την χειμερινή περίοδο κ.α.
• Η δημιουργία ταυτότητας.

Ο σχεδιασμός στηρίχθηκε, ως όφειλε, σε μία διακριτή ιδέα (concept), η οποία αποτελεί και την ταυτότητα του έργου.Στην προκειμένη περίπτωση, η ιδέα η οποία αποτέλεσε και την βάση του σχεδιασμού, είναι η ιστορία της Ρόδου, που αποτυπώνεται και εκπροσωπείται από την Παλιά Πόλη και συγκεκριμένα από το κάστρο.

Στα πλαίσια αυτά, δημιουργείται και αναπτύσσεται ένα «τείχος», πάνω στο οποίο ένθετα, τοποθετήθηκαν εξώστες και κτιριακοί όγκοι, ως συμβολική αναφορά στις κατασκευές που προστέθηκαν στο τείχος του κάστρου στο πέρασμα των χρόνων.

Μπροστά από το συγκεκριμένο «τείχος», αναπτύσσονται υδάτινες επιφάνειες, ως επίσης συμβολική αναφορά στην Τάφρο που περιβάλλει το κάστρο, ενώ η διασπορά των υπολοίπων κτισμάτων, αποτελεί την αναφορά στην Παλιά Πόλη. Δεδομένου ότι, ο πολιτισμός και οι τεχνολογίες που τον συνοδεύουν, εξελίσσονται στην πορεία των χρόνων, είναι προφανές ότι οποιαδήποτε συμβολική αναφορά σε ιστορικά δεδομένα, οφείλει, εκτός από το σεβασμό στην ιστορία, να εκφράζεται και να αποτυπώνεται, έτσι ώστε να συμμετέχει στη δημιουργία και του δικού μας σύγχρονου πολιτισμού.

Αυτό αποτέλεσε και μία από τις βασικές παραμέτρους σχεδιασμού του συγκεκριμένου Resort. Μέσα από την λιτότητα και την καθαρότητα των μορφών και την επιλογή των υλικών και χρωμάτων, επιδιώκεται η σύνδεση της ιστορίας και του σύγχρονου. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζονται τα στοιχεία εκείνα, τα οποία εγγυώνται και την διαχρονικότητα του έργου.



Το όλο συγκρότημα, περιλαμβάνει:

• το κεντρικό κτήριο που φιλοξενεί, εκτός των βασικών λειτουργιών, σουίτες, δωμάτια, εστιατόρια, ειδικά bar, καταστήματα, συνεδριακή αίθουσα, fitness center, κλειστή πισίνα κλπ.
• το «τείχος», επί του οποίου χωροθετούνται οικογενειακά «δωμάτια» (family) κ.λ.π.,
• διάσπαρτοι κτιριακοί όγκοι, που περιλαμβάνουν δωμάτια, διαφορετικών χαρακτηριστικών,
• βίλλες ,
• waterpark, αθλητικές εγκαταστάσεις, mini golf,
• θεματικά εστιατόρια και bar στο παραλιακό μέτωπο,
• Δημιουργικό παιδικό σταθμό, κ.λ.π.

και γενικότερα μια σειρά από χώρους και εγκαταστάσεις, που υποστηρίζουν τις απαιτήσεις πολυτελούς διαμονής.Ένας, επίσης, από τους βασικούς στόχους του σχεδιασμού, είναι η εξασφάλιση ιδιωτικότητας, θέας, οπτικής άνεσης και ορίζοντα όλων των χώρων και δωματίων.

Τα φυτεμένα δώματα των χαμηλών κτηρίων, συνεισφέρουν στην ποιότητα της θέας αλλά και στον οικολογικό και βιοκλιματικό σχεδιασμό.
Η συγκέντρωση των ομβρίων υδάτων, αλλά και η επιλεγμένη επανάχρηση του χρησιμοποιούμενου νερού, συνεισφέρει στην γενικότερη οικονομία υδάτινων πόρων, γενικότερα.

Μια σειρά από σύγχρονες τεχνολογίες και εφαρμογές στον τρόπο χρήσης όλων των εγκαταστάσεων, συμπληρώνουν τον σχεδιασμό, στοχεύοντας σε ένα εξαιρετικά ποιοτικό συνολικό αποτέλεσμα τουριστικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών.






dimokratiki.gr
newsbeast.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/9/16 13:27

    NAI ALLA NA EXEI EDRA EFORIA TIS RODOY NA MENI KAI KANENA FRAGO STO NISI KAI APO TRAPESES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο φαινεται. Αλλα σαν το Costa Navarino στην Μεσσηνία δεν υπάρχει πουθενά αλλού σε ολη την Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *