ροή ειδήσεων

Αλεξιάδης: Δυστυχώς το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα πληρώσει κανονικά ΕΝΦΙΑ (Video)


Διευκρινίσεις σχετικά με τον υψηλό ΕΝΦΙΑ που καλείται να πληρώσει το Χαμόγελο του Παιδιού έδωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας σε ερώτηση που του έκανε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος με αφορμή τα 57.313,31 ευρώ που καλείται να πληρώσει το “Χαμόγελο του Παιδιού” τόνισε ότι «η πολιτεία δεν έχει σταθεί στο πλευρό της οργάνωσης» και ρώτησε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών αν τελικά η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απαλλαγή του “Χαμόγελου του Παιδιού” από τον ΕΝΦΙΑ.

«Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να βρούμε τρόπο», απάντησε ο Τρύφων Αλεξιάδης. Ωστόσο, στη συνέχεια ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε: «οι δράσεις του υπουργείου Εργασίας, αλλά και η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, έχει προχωρήσει σε πρωτοφανή μέτρα, ειδικά αυτή την περίοδο της οικονομικής στενότητας, για να βοηθήσουμε αυτά τα ιδρύματα και αυτά τα παιδιά».

«Εξετάζουμε το πρόβλημα σε πολιτικό επίπεδο. Δηλαδή, φορείς οι οποίοι πρέπει να ενισχυθούν από την πολιτεία για να ασκήσουν αυτό το έργο, είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν και φορολογικές υποχρεώσεις με χρήματα που θα αφαιρέσουν από την κοινωνική τους δράση. Αυτό είναι κάτι που μας απασχολεί πολιτικά και ψάχνουμε να βρούμε τους τρόπους για να το αντιμετωπίσουμε», επισήμανε ο κ. Αλεξιάδης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *