ροή ειδήσεων

Παιδικοί σταθμοί: Έρχονται voucher για τους επιλαχόντες -Παρατείνονται & οι συμβάσεις


Τη δυνατότητα να πάρουν voucher χιλιάδες παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών δίνουν με απόφασή τους που έληφθη κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησης με την ΚΕΔΕ, υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας. Ωστόσο, ο αριθμός τους θα εξαρτηθεί από το πόσα από τα 84.800 παιδιά που έλαβαν το voucher δεν θα βρουν δομές στην περιοχή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr οι πρώτοι υπολογισμοί αναφορικά με αυτούς που δεν θα βρουν θέση λόγω έλλειψης δομών στις περιοχές τους κάνουν λόγο 5.000 έως και 15.000, με τα οριστικά αποτελέσματα, όμως, να αναμένονται περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Δηλαδή, με βάση την απόφαση της σημερινής συνάντησης, ναι μεν ο αριθμός των παιδιών που θα λάβουν το voucher δεν θα αυξηθεί αλλά, κατ’ εφαρμογή και της σχετικής ΚΥΑ, εφόσον δεν βρεθεί θέση το voucher θα δοθεί στους επιλαχόντες. Υπενθυμίζεται ότι οι έγκυρες αιτήσεις φέτος ήταν 121.569 και έμειναν εκτός παιδικών σταθμών 36.769 παιδιά.

Πάντως, όσοι είναι κάτοχοι voucher ακόμη κι αν δεν βρουν θέση σήμερα θα συνεχίσουν να έχουν το δικαίωμα εγγραφής σε παιδικό σταθμό εφόσον βρουν θέση εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Tη συγκεκριμένη εξέλιξη η οποία βασίζεται στην ΚΥΑ για τους παιδικούς σταθμούς, είχε προαναγγείλει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, η οποία λίγες ώρες πριν τη συνάντηση είχε υποστηρίξει (στο Πρακτορείο 104,7 FM) ;ότι “στη σημερινή σύσκεψη θα συζητηθεί και το θέμα με όσες οικογένειες πήραν voucher αλλά δεν υπάρχουν στο Δήμο τους ή στο Νομό τους παιδικοί σταθμοί να φιλοξενήσουν τα παιδιά τους. Αυτά τα voucher θα δοθούν στις μεγάλες πόλεις στους επιλαχόντες, άρα δεν θα υπάρξει καμία θέση κενή», κατέληξε η κ. Φωτίου.

Δίμηνη παράταση στις συμβάσεις

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, καθώς οι δήμοι δεν γνωρίζουν ακόμη τον ακριβή αριθμό των παιδιών που θα φοιτήσουν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, αποφασίσθηκε να δοθεί δίμηνη παράταση (έως τις 30/10/2016) στις συμβάσεις των εργαζομένων σε αυτούς και μετά να αποφασισθεί ο τελικός αριθμός όσων θα παραμείνουν ανάλογα με τις ανάγκες που θα παρουσιασθούν.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίσθηκε να συσταθεί ειδική επιτροπή η οποία μετά την 1η Οκτωβρίου, οπότε και θα οριστικοποιηθούν τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία κατανομής των ωφελούμενων στις δομές, θα επανεξετάσει το νέο σύστημα προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές που θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος τη νέα σχολική χρονιά.

Τέλος, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών την Πέμπτη 1/9 πρόκειται να δοθεί συνέντευξη Τύπου, όπου, όπως είπε, “θα αναλύσουμε όλα τα θετικά του προγράμματος και τις αδυναμίες του”.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ο Ειδικός γραμματέας Επιχειρησιακών
Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) του υπουργείου Οικονομίας,
Γιώργος Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και
Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Δ. Καλογερόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Θ.
Γκοτσόπουλος, ο Πρόεδρος και μέλη της ΚΕΔΕ.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/9/16 12:33

    Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ενώ πληρούσε τις προυποθέσεις μας απέρριψαν.. Να δείς πως μου το είπανε... α ναι "Ο φάκελος δικαιολογητικών είναι πλήρης. Δεν λαμβάνει voucher λόγω εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού" . Ετσι θα αναγκαστούμε και φέτος να τον αφήνουμε στην γιαγιά η οποία έχει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας , γιατί αν τον στείλουμε σε παιδικό σταθμό ( ζητάνε 240 συν 60 για σχολικό ) θα π ε ι ν α σ ο υ μ ε!! Να ευχαριστήσω λοιπόν θερμώς τους σπουδαίους πολιτικούς μας για την υποστήριξη και τη θυσία που κάνουν για την ελληνική οικογένεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/9/16 23:05

    Και εγώ μαζί σου φίλε μου . Ας είναι καλά οι Αλβανοί και λοιποί που πληρούν όλα τα κριτήρια για να πάρουν αυτές τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς. Και άσε το βλάκα Έλληνα να πληρώνει τις μαλάκιες του κάθε πολιτικού των προηγούμενων κυβερνήσεων και όχι μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *