ροή ειδήσεων

Περισσότεροι από 1εκατ. Πολωνοί αναμένονται στην Ελλάδα το 2017


Πολωνία, το νέο μεγάλο στοίχημα του ελληνικού τουρισμού


Η αγορά της Πολωνίας αποτελεί πλέον μια από τις μεγαλύτερες πηγές άντλησης τουριστών για την Ελλάδα, καθώς φέτος οι Πολωνοί τουρίστες στη χώρα μας θα υπερβούν τους 850.000, καταγράφοντας φέτος αύξηση πάνω από +15%, έναντι του 2015, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Πολωνίας.

Σε μια χώρα, που μετράει 38 εκατομμύρια πληθυσμό, η Ελλάδα είναι ένας από τους πρώτους προορισμούς διακοπών για τους Πολωνούς, με διψήφιες αυξήσεις ετησίως τα τελευταία χρόνια.

Κυριότεροι ελληνικοί προορισμοί φέτος για τους Πολωνούς είναι τα Χανιά, που υποδέχθηκαν περίπου 75.000 Πολωνούς, η Ρόδος με 90.000, το Ηράκλειο, με αύξηση 15% των αφίξεων από Πολωνία, η Ζάκυνθος, όπου φέτος οι Πολωνοί καταλαμβάνουν την δεύτερη θέση μετά τους Βρετανούς, ενώ σημαντική αύξηση σημειώθηκε και σε άλλους προορισμούς της χώρας, όπως η Σύρος, η οποία φέτος έκανε την πρώτη γνωριμία με tour operators οι οποίοι εξειδικεύονται στον θρησκευτικό και στο θρησκευτικό τουρισμό.

Η Πολωνία είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες στον κόσμο και η μοναδική χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχε αποφύγει μείωση του ΑΕΠ της από την έναρξη της διεθνούς οικονομικής κρίσης το 2008. Από το 2015 γίνεται συστηματική προσπάθεια από την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, να ανοίξει περαιτέρω η πολωνική αγορά με απευθείας συνδέσεις σε ελληνικούς προορισμούς, ενώ μέσω του ΕΟΤ την τελευταία διετία πραγματοποιούνται στοχευμένες δράσεις προβολής στην πολωνική γλώσσα.

Φανταστείτε ότι ο μέσος Πολωνός επισκέπτης στην Ελλάδα ξοδεύει περίπου 700€ – 800€ την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων διαμονής και μετάβασης, ποσό δηλαδή που πλησιάζει στα χρήματα που δαπανούν και άλλοι παραδοσιακοί επισκέπτες της χώρας μας όπως οι Βρετανοί και οι Γερμανοί. Το προφίλ του Πολωνού επισκέπτη είναι εφάμιλλο με του Γερμανού, είναι οικογενειάρχης, αγαπά την ελληνική φύση και κουζίνα, εκτιμά την ελληνική παράδοση και κουλτούρα.

Σύμφωνα μάλιστα, με στοιχεία της Ένωσης Πολωνών Tour Operators υπάρχει δυναμική αύξηση των κρατήσεων προς Ελλάδα και για το 2017, καθώς η χώρα μας βρέθηκε το 2016 στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Πολωνών τουριστών στις κρατήσεις με πτήσεις charters για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια στην ανωτέρω χρονική περίοδο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Χαρείτε!!! Οι Πολωνοί ειναι οι χειρότεροι πελάτες για τον τουρισμό. Διότι δεν βγαίνουν απο το ξενοδοχείο. Το 99% ειναι all inclusive. Δεν ψωνίζουν δεν ξοδευουν. Απ το ολοτελα καλη και η παναγιωτενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *