ροή ειδήσεων

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ διοργανώνει για 11η συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 στο πεζόδρομο της Ρόδου την επιτυχημένη δράση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα».

Η εν λόγω δράση, διεξάγεται στη Ρόδο από το 2006 από την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ και ήταν η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που πραγματοποίησε αυτή την δράση σε συνεργασία με τους Responsible Young Drivers του Βελγίου. Τα club που συμμετείχαν το 2006 ήταν Colorado, Havana και το Le Μojo.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016: Η εν λόγω δράση θα διεξαχθεί στα CLUB

BARRA TRES, VIA MARE , REX & JASPER

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για την Οδική Ασφάλεια, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και κεντρικό μήνυμα ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί». Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πόλεις της Ελλάδας ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση σε άλλες 32 χώρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Π.Ο.Υ και του ETSC, το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, και 1 στους 4 θανάτους από τροχαίο οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συναντήσουμε τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουμε για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση.

Θα είμαστε έξω από τα CLUB στο πεζόδρομο της πόλης μας για να ενθαρρύνουμε τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν από την παρέα τους τον «οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει αλκοόλ όλο το βράδυ προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του επιστρέφοντας από τη νυχτερινή διασκέδαση.

Προκειμένου να αναγνωριστεί ως ο «Οδηγός της παρέας», οι εθελοντές του/της ζητάνε να φορέσει ένα ειδικό βραχιολάκι.

Όταν θα είναι ώρα να φύγει θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση ένα φιλικό αλκοτέστ για να μπορέσουμε να δούμε εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» θα επιβραβεύεται με δώρα από την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ.

Σε περίπτωση που ο Οδηγός της Παρέας δεν έχει πιει και είναι μέσα στα όρια που ορίζει ο ΚΟΚ, θα παραλαμβάνει από τους εθελοντές αναμνηστικά δώρα:,1) ένα (1) ατομικό αλκοτέστ μίας χρήσης (η ΣΥΦΑΚ χορηγός αυτής της δράσης). Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ προμηθεύτηκε το ατομικό αλκοτέστ μιας χρήσης από τη Γαλλία. Κυκλοφόρησε στη Ρόδο 2009 και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, χορηγός μας τότε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου και 2) έντυπα με συμβουλές ασφαλούς οδήγησης.

Σε περίπτωση που το αλκοολόμετρο δείξει παραπάνω από το επιτρεπτό, οι εθελοντές θα προμηθεύουν τον/την οδηγό μόνο με έντυπα με συμβουλές ασφαλούς οδήγησης ενώ θα πρέπει να τον/την παρακινήσουν να πάρει ταξί ή να οδηγήσει κάποιος άλλος από την παρέα.

Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας ότι το αλκοόλ και η οδήγηση είναι πολύ επικίνδυνος συνδυασμός με απρόβλεπτες συνέπειες με ΟΡΑΜΑ την μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

Παράλληλα όλοι εμείς: θα παρακινούμε τους διερχόμενους να συμμετέχουν συμβολικά στην πρωτοβουλία της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, με το να γράψουν μηνύματα υπέρ της οδικής ασφάλειας, να δεσμευτούν ότι θα τηρούν τον Κ.Ο.Κ για την προστασία της ζωής στο δρόμο, να σκεφτούν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν ως χρήστες έστω και για λίγα λεπτά…. πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε για να μειώσουμε τα τροχαία δυστυχήματα..



Ραντεβού Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 ,στον πεζόδρομο της πόλης μας

«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας»

BARRA TRES, VIA MARE , REX & JASPER



Η δράση διεξάγεται από την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ με την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συμβολή της Τροχαίας, η οποία κάθε χρόνο διαθέτει τα αλκοολόμετρα. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα δεν θα πραγματοποιούνταν και φέτος χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών και των μελών της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Δωδεκανήσου, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού- Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών & Διασωστών Ρόδου, ΜΕTAXOTIPIKI ΡΟΔΟΥ και των Φίλων Κινηματογράφου Κρεμαστής.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου, Καλή διασκέδαση σε όλους ..Καλή επιστροφή με ασφαλείς διαδρομές



ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *