ροή ειδήσεων

Απάτη "μαμούθ" στο ΙΚΑ! Αυτή ήταν η κομπίνα των 180.000 ευρώ!


Μεγάλη κομπίνα σε βάρος του ΙΚΑ ΕΤΑΜ αποκάλυψε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων
της ΕΛ.ΑΣ, καθώς συνελήφθησαν εννέα άτομα, τέσσερις υπάλληλοι υποκαταστήματος ΙΚΑ σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, ένας υπάλληλος της Βουλής και τέσσερις πολίτες.


Η εγκληματική οργάνωση όπως χαρακτηρίζεται επισήμως από την Εσωτερικών Υποθέσεων, είχε αποκομίσει με απατηλό τρόπο από τον Οργανισμό, ποσό που φθάνει τα 180.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας πλαστά παραστατικά για δήθεν νοσηλεία ασφαλισμένων στον Οργανισμό, αλλά και την αγορά αναλώσιμων ιατρικών προϊόντων.
Η κομπίνα

Συγκεκριμένα οι τέσσερις από τους εννέα συλληφθέντες, είχαν εντοπίσει τους φακέλους δυο ασφαλισμένων στο ΙΚΑ οι οποίοι όμως είχαν πεθάνει, και μέσω αυτών των κωδικών κατάφερναν με τρόπο δαιδαλώδη, να χρεώνουν ποσά νοσηλείας και αναλώσιμων ιατρικών προϊόντων στο ΙΚΑ.
Click4more: Είχαν μαδήσει το ΙΚΑ! 9 συλλήψεις! Ανάμεσά τους και υπάλληλος της Βουλής!

Μάλιστα και λόγω της ιδιότητάς τους, είχαν μπει στα ηλεκτρονικά συστήματα και είχαν αλλάξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θανόντων, με τραπεζικούς λογαριασμούς συνεργών τους αλλά και συγγενών τους, όπως ο υπάλληλος της Βουλής. Βέβαια όλοι γνώριζαν πώς θα χρησιμοποιούνταν οι Τραπεζικοί τους λογαριασμοί...

Όσον αφορά στην κομπίνα, οι τέσσερις υπάλληλοι του ΙΚΑ, χρέωναν με πλαστά παραστατικά και γνωματεύσεις των Οργανισμό δήθεν για νοσηλεία των δυο ασφαλισμένων, οι οποίοι βέβαια είχαν πεθάνει, ενώ παράλληλα πλαστογραφούσαν ακόμα και δικαιολογητικά που παρουσίαζαν πραγματικοί ασφαλισμένοι του οργανισμού, για την αγορά αναλώσιμων ιατρικών υλικών, ακόμα και αναπηρικών αμαξιδίων.

Σε αυτή την περίπτωση οι κατηγορούμενοι, περίμεναν να εγκριθεί το κονδύλι της δαπάνης και να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των ασφαλισμένων και στην συνέχεια πλαστογραφώντας τα στοιχεία τους παρουσίαζαν στο ηλεκτρονικό σύστημα νέα δαπάνη, αυτή τη φορά με τα στοιχεία των θανόντων που χειρίζονταν τους φακέλους τους.
Πως ξετυλίχθηκε το κουβάρι...

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν πραγματοποιήθηκε εσωτερικός έλεγχος στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί το μεγάλο χρηματικό ποσό που πιστώνονταν σε δυο ασφαλισμένους οι οποίοι μάλιστα άλλαζαν συνέχεια τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Εσωτερικών Υποθέσεων και μαζί με την διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ πραγματοποίησαν την έρευνα που αποκάλυψε την μεγάλη κομπίνα.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *