ροή ειδήσεων

30.000 πλούσιοι Λιβανέζοι το 2017 στην Ελλάδα


Πάνω από 30.000 τουρίστες, υψηλού οικονομικού επιπέδου, αναμένονται στην Ελλάδα το 2017 από τον Λίβανο, έναντι περίπου 5.000 που έρχονται την τελευταία τριετία, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι τουριστικών οργανισμών κατά τη διάρκεια των εργασιών του 1st Greek Tourism Workshop in Lebanon, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο πολυτελές ξενοδοχείο Phoenicia InterContinental στη Βηρυτό. Ήδη τελούνται πτήσεις charter από Λίβανο για Ελλάδα και ειδικότερα προς Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη και Κρήτη και αναμένεται αύξηση αυτών των πτήσεων το 2017.

Στην εκδήλωση μετείχαν 247 τουριστικοί πράκτορες, τουρ οπερέιτορ και εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης του Λιβάνου, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν μεταξύ άλλων, οι τουριστικές επιχειρήσεις: Hotel Grande Bretagne, King George, Grecotel, Santa Marina, Kensho, Athenaeum InterContinental, Capsis Hotels, Divani Collection, Kivotos Mykonos, Out of the Blue, Nikki Beach, La Maltese, Maris Hotels, Giannoulis Hotels, St George Lycabettus, Regency Casino Mont Parnes, Oscar Suites & Village, Rodos Park, Inova Hospitality Management, Acrotel Hotels, Porto Carras, The Booking Expert κ.α.

Στόχος της εκδήλωσης, που οργανώθηκε από τις εταιρείες Mideast Travel Worldwide, Travel Media Applications και Tourism Today, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ και της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βηρυτό, ήταν η διεύρυνση της πολλά υποσχόμενης τουριστικής αγοράς του Λιβάνου για την Ελλάδα και η ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς τη χώρα μας.

Μετά το πέρας των B2B συναντήσεων, όπου διενεργήθηκαν πλέον των 590 ραντεβού, ακολούθησε επίσημο δείπνο στο οποίο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κος. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος ο οποίος έκανε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων, αφού είχε συναντηθεί νωρίτερα κατά την διάρκεια της ημέρας με τον Υπουργό Τουρισμού του Λιβάνου.

Επίσης παρευρέθησαν ο Έλληνας Πρέσβης στο Λίβανο κος. Θεόδωρος Πασσάς, ο Έλληνας Πρόξενος κος. Αθανάσιος Λεούσης καθώς και οι διπλωμάτες κος. Νίκος Κρίκος, κος. Πάνος Γρέκος και κα. Παρασκευή Τασάκου, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κα. Μαριέττα Παπαβασιλείου, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρόδου κα. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, όπως και

υψηλά πρόσωπα της κυβέρνησης του Λιβάνου όπως ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Τύπου και Διευθυντής Γραφείου Ειδήσεων, κος. Wissam Hamdan, αλλά και κορυφαίοι επιχειρηματίες των δυο χωρών με αντικείμενο τον χώρο του τουρισμού και των επενδύσεων.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο της εκδήλωσης ο Έλληνας Πρέσβης, κος. Πασσάς, ανέπτυξε τους στενούς δεσμούς των δυο λαών και τις οικονομικές προοπτικές που διανοίγονται μεταξύ των δυο χωρών στον τομέα του τουρισμού, δυνατότητες που επαυξάνονται λόγω του εξαιρετικού τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας ειδικά στην παροχή υψηλού επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών.

Η εκπρόσωπος του ΕΟΤ, κα. Φωτεινή Καράπαπα, παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ελληνικού προορισμού και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στον τουρισμό πολυτελείας, στον πολιτισμό, στις υψηλές προοπτικές προσφοράς πακέτων οικογενειακών διακοπών, στην ελληνική γαστρονομία, στις μεγάλες δυνατότητες shopping στην Ελλάδα (tax free κ.α.), στο yachting κ.λ.π.

Επίσης παρευρέθηκαν ανώτερα στελέχη της Middle East Airlines, που ήταν μέλος των χορηγών της Εκδήλωσης, όπως ήταν και η Aegean Airlines, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία ήταν η τιμώμενη Περιφέρεια της Εκδήλωσης, και τα ξενοδοχεία Phoenecia InterContinental και Athenaeum InterContinental.

Μετά το πέρας των ομιλιών βραβεύθηκε ο Πρέσβης, κος. Θεόδωρος Πασσάς, για την συμβολή της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λίβανο στην αύξηση τουριστικής ροής στην χώρα μας, καθώς και ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων του Λιβάνου, και το βραβείο παρέλαβε ο κος. George Petrakian, ιδιοκτήτης του πρακτορείου Tania Travel, ενός από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία του Λιβάνου.

«Το 1st Greek Tourism Workshop in Lebanon στοχεύει στην επαύξηση των τουριστικών σχέσεων των δυο λαών δεδομένου ότι η Ελλάδα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες όλο το χρόνο, ενδείκνυται για την τέλεση ρομαντικών γάμων, έχει μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς όπως η Αράχοβα ή προορισμούς shopping όπως η Αθήνα», τόνισε ο κ.Πασσάς.

Η Γενική Διευθύντρια του Ομίλου Mideast, κa. Κατερίνα Μούσμπε, κατά την ομιλία της απευθυνόμενη προς το τουριστικό κοινό του Λιβάνου υπογράμμισε ότι : «Το 2017 είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα, με γνώμονα την ασφάλεια της χώρας σε σύγκριση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γειτονικές χώρες. Οι τουρίστες αναζητούν καλές προσφορές στα καλύτερα ξενοδοχεία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους με απολαυστικό φαγητό και πληθώρα δραστηριοτήτων που να ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες». 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *