ροή ειδήσεων

Ρόδος: Τής ζήτησαν να εξοφλήσει δάνειο πάνω από 300.000 ευρώ που δεν… είχε λάβει


Μια απίστευτη υπόθεση και ταλαιπωρία υπέστη μία Ροδίτισσα από την οποία τράπεζα τής ζητούσε να εξοφλήσει δάνειο πάνω από 300.000 ευρώ. Μια λεπτομέρεια: η συγκεκριμένη κυρία ουδέποτε είχε λάβει δάνειο!



Στο τέλος του 2014 δια του δικηγόρου της Μιχάλη Τεχνίτη κατέθεσε αγωγή ζητώντας αποζημίωση 200.000 ευρώ από την τράπεζα για ηθική βλάβη, η οποία συζητήθηκε χθες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου .

Τι συνέβη όμως; Η 53χρονη φαίνεται ότι ενεπλάκη λόγω λάθους που έγινε σε ένα αριθμό στο νούμερο πελάτη ο οποίες είχε τα χρέη στην πραγματικότητα.

Με έγγραφο που έλαβε η κυρία στο τέλος του 2014 ο εκκαθαριστής της Αγροτικής τράπεζας την πληροφορούσε για το δάνειο που έλαβε, και το οποίο παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τους δεν έχει εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις του και δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Σύμφωνα λοιπόν με τον νόμο, ανέφερε το εξώδικο, η μεταξύ τους σύμβαση καταγγέλθηκε και το ανεξόφλητο ποσό κηρύχθηκε ληξιπρόθεσμο και απαιτητό.

Έτσι η 53χρονη καλούνταν να καταβάλλει το ποσό των 301.897,19 ευρώ!

Μάλιστα το ίδιο έγγραφο κατέληγε όπως αναφέρει η Ροδιακή, ότι τα χρήματα θα έπρεπε να καταβληθούν εντός τριών ημερών από την ημέρα που θα ελάμβανε το εξώδικο η 53χρονη καθώς σε διαφορετική περίπτωση «και δίχως άλλη ειδοποίηση επρόκειτο να προβούν σε κάθε νόμιμη δικαστική ενέργεια προς προστασία των συμφερόντων τους και ρευστοποίηση της απαίτησής τους».

Στη συνέχεια η δημόσια υπάλληλος «απάντησε» με εξώδικο στους εκκαθαριστές της Αγροτικής Τράπεζας για να λάβει νέο έγγραφο (ανάκληση εξώδικου- απάντηση – δήλωση) από τους υπευθύνους της τράπεζας, οι οποίοι αναγνώρισαν το λάθος τους και το απέδωσαν «στην λανθασμένη μηχανογραφική καταχώρηση στα ηλεκτρονικά αρχεία» τονίζοντας πως ανακαλούν την εξώδικη καταγγελία και δήλωσή τους. Όμως, για όλη την ταλαιπωρία και τη βλάβη που υπέστη η 53χρονη αποφάσισε να καταθέσει αγωγή.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *