ροή ειδήσεων

Η μπάμπουσκα (των 3 εταιρειών) του Πρώτου Θέματος

 Ένα “ερωτικό” τριγωνο, εργολάβων, δημοσιογράφων και τραπεζιτών !!!

Υπενθυμίζεται το περίεργο ιστορικό των αγοροπωλησιών μεταξύ των τριών εταιρειών των ίδιων μετόχων (δηλαδή ο δανεισμός για αγοροπωλησίες μετοχών από τους εαυτούς τους), που βρίσκει απολύτως νόμιμο ο Θ. Αναστασιάδης
Η εταιρεία εκδόσεων ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ – ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε ιδρύεται το 2005 και από τους τρεις μετόχους: Αναστασιάδη, Καραμήτσο και Τριανταφυλλόπουλο. Στις 26-11-2007 η Τράπεζά Πειραιώς χορήγησε δάνειο 18 εκατομμυρίων ευρώ προς την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. για εξαγορά των μετοχών της ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ – ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε., δηλαδή για εξαγορά των μετοχών των ίδιων μετόχων -Αναστασιάδη, Καραμήτσου, Τριανταφυλλόπουλου- που είχαν ιδρύσει την πρώτη εταιρεία.

Στις 14-3-2008 και στις 12-6-2008 η ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. εξαγοράζει το 70% της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ έναντι 12,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η εξαγορά αυτή αφορά το σύνολο των μετοχών του Τριανταφυλλόπουλου που κατείχε το 40% στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ και το μισό 20% και 10% των άλλων δύο. Στις 28-5-2010 οι μετοχές της ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. εξαγοράζονται από τους Καραμήτσο 50% και Αναστασιάδη 50% έναντι 21 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων 18 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από το δάνειο της Τράπεζας Πειραιώς προς την εταιρεία ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ που στο μεταξύ είχε ιδρυθεί από τους ίδιους μετόχους. Τα 3 εκατομμύρια καταβάλλονται εξ ιδίων διαθέσιμων σε δέκα ισόποσες δόσεις.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *