ροή ειδήσεων

Δείτε «που πέταξαν» οι Έλληνες το καλοκαίρι που μας πέρασε


Το καλοκαίρι μπορεί να αποτελεί παρελθόν, παρά το γεγονός ότι η καλοκαιρία συνεχίζεται.
Ωστόσο οι διακοπές για τους περισσότερους τελείωσαν και μπήκαμε στην καθημερινότητα. Η airtickets παρουσίασε τις τάσεις στις κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων και τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών για προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού το καλοκαίρι του 2016. Τα στοιχεία της airtickets βασίζονται στις κρατήσεις περισσότερων των 88.000 ταξιδιωτών, οι οποίοι έκλεισαν τα αεροπορικά τους εισιτήρια με την airtickets, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, την περίοδο Ιουνίου - Αυγούστου 2016.

Η σημαντική πλειοψηφία (69%) των ταξιδιωτών, και το 2016, επέλεξε προορισμούς εσωτερικού για τις καλοκαιρινές διακοπές, με δημοφιλέστερους προορισμούς την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Ρόδο, τα Χανιά και τη Σαντορίνη.

Το υπόλοιπο 31% των πελατών προτίμησε να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Κορυφαίος προορισμός του εξωτερικού, αναδείχθηκε η Λάρνακα για μία ακόμη φορά, ενώ την εξάδα συμπληρώνουν το Λονδίνο, η Ρώμη, το Μόναχο, το Βουκουρέστι και το Παρίσι. Μικρές διαφοροποιήσεις διακρίνονται στους αγαπημένους προορισμούς το 2015, με το 66% να επιλέγει ως τοπ προορισμούς εσωτερικού την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Ρόδο και τη Σαντορίνη, ενώ περιζήτητοι προορισμοί εξωτερικού το καλοκαίρι του 2015, ήταν η Λάρνακα, το Λονδίνο, η Κωνσταντινούπολη, το Μόναχο, η Ρώμη και το Παρίσι.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της airtickets, σημαντική άνοδος της τάξεως του 8% εμφανίζεται στις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων μέσω κινητών συσκευών, οι οποίες αποτελούν πλέον το 25% των συνολικών κρατήσεων.

Όσον αφορά στις εταιρείες, η αεροπορική εταιρεία με τις περισσότερες κρατήσεις την καλοκαιρινή περίοδο του 2016, ήταν η Aegean Airlines και ακολουθούν στη δεύτερη θέση η Ryanair, στην τρίτη η Olympic Air, στην τέταρτη η Ellinair και στην πέμπτη θέση η Blue Air. Ομοίως, το καλοκαίρι του 2015, οι 5 πιο δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες ήταν η Aegean Airlines, η Ryanair, η Ellinair, η Easyjet και η Swiss International Airlines.

Το 2016, οι πελάτες της airtickets, έκλεισαν τα αεροπορικά τους εισιτήρια σε τιμές κατά 17% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι, με τη μέση τιμή εισιτηρίου να κυμαίνεται στα 156 ευρώ. Οι ταξιδιώτες της ελληνικής αγοράς, για να πετύχουν οικονομικότερες τιμές φέτος, έκλεισαν τα εισιτήριά τους κατά μέσο όρο 33 μέρες πριν αναχωρήσουν για το ταξίδι τους, σε αντίθεση με το 2015, όπου ο μέσος όρος ήταν 23 μέρες πριν την αναχώρηση. Επιπλέον, οι περισσότερες αεροπορικές αναχωρήσεις των πελατών της airtickets πραγματοποιήθηκαν στις 17 και στις 24 Ιουνίου 2016.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *