ροή ειδήσεων

Ερείπειο και το Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου!


Σε «μαύρο» χάλι βρίσκεται και το Δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου.
Ένα ακόμη κτήριο που στο κέντρο της πόλης μας που θα μπορούσε να είναι κόσμημα κατάντησε όνειδος!

Η άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Δικαστικό Μέγαρο θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχομένων πολιτών, των επισκεπτών και του προσωπικού του.

Με ευθύνη του υπουργείου Δικαιοσύνης στο κτήριο της Θέμιδος στη Ρόδο δεν έχουν γίνει ούτε οι στοιχειώδεις παρεμβάσεις για την συντήρηση και επισκευή του.

Όπως αποτυπώνει και ο φακός της εφημερίδας «Το Βήμα της Δωδεκανήσου» ο χώρος απονομής της δικαιοσύνης στη Ρόδου έχει καταντήσει ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο από το οποίο καθημερινά περνούν δεκάδες συμπολίτες μας. Σε πολλά σημεία των εξωτερικών όψεων του κτηρίου έχουν πέσει επιχρίσματα και σε άλλα έχει αποκαλυφθεί ο οπλισμός του κτηρίου και μάλιστα σκουριασμένος.

Επίσης υπάρχουν στο κτήριο ρηγματώσεις ενώ τα παράθυρα κρέμονται στους τοίχους με κίνδυνο να αποκολληθούν αν δεν αντικατασταθούν άμεσα.

Να σημειωθεί ότι, τα τελευταία χρόνια οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς μαζί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου αναλώνονται σε συζητήσεις για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου ή την μεταστέγαση του σε τμήμα του παλαιού Νοσοκομείου με αποτέλεσμα το υπάρχον κτήριο, που είναι από τα πιο ιστορικά στο κέντρο της πόλης μας, να αφεθεί στην τύχη του.

Ίσως οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς θα πρέπει να διεκδικήσουν από το υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο μόνο εισπράττει από την λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου να χρηματοδοτήσει την επισκευή και συντήρηση του εν λόγω κτηρίου για να μην καταντήσει σαν το …Εθνικό Θέατρο!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *