ροή ειδήσεων

Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα: Συναγερμός για κυκλώνα


Βροχές, καταιγιδες και θυελλώδεις ανέμους προβλέπουν οι μετεωρολόγοι
- Η κακοκαιρία αναμένεται να υποχωρήσει από το πρωί της ΤρίτηςΣυναγερμό ειδικά για την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σημαίνουν οι μετεωρολόγοι καθώς αυτές οι δύο περιοχές αναμένεται να πληγούν από έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες και μέχρι το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου οι έντονες βροχές και καταιγίδες στις δύο αυτές περιοχές υπάρχει ενδεχόμενο να συνοδεύονται και από πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο από την πλευρά του σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για τροπικό κυκλώνα (medicane) που εκτιμάται ότι θα περάσει νότια της Κρήτης κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

«Ο κυκλώνας, πέραν των θυελλωδών ανέμων (αναμένονται άνεμοι ισχυρότεροι των 100 km/h) θα συνοδεύεται και από ισχυρές βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν περιοχές της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης. Σχετική ανακοίνωση - προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες θαλάσσιων σκαφών εξέδωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου αναφέροντας ότι για τη Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα μάλιστα να είναι κατά τόπους έντονα» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΕΑΑ.

Βάσει του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Οι κάτοικοι των περιοχών που αναμένεται να χτυπηθούν από το κύμα κακοκαιρίας που προκλήθηκε από το χαμηλό βαρομετρικό το οποίο εκδηλώθηκε στην κεντρική Μεσόγειο και κινήθηκε ανατολικότερα, θα πρέπει:

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
- Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά όπως και τα κοντινά φρεάτια
- Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η πρόγνωση για τη Δευτέρα

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη, πιθανόν πρόσκαιρα στις νότιες Κυκλάδες και αργά το βράδυ στις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων (κυρίως Κάσος και Κάρπαθος). Λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στα πελάγη 6 και βαθμιαία στα νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές ασθενείς βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 04 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στο Ιόνιο, όπου εκεί ενδέχεται πρόσκαιρα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν το πρωί στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα όμως βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα και θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και στα νοτιότερα 7 και τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε βόρειους εξασθενούνε.
Θερμοκρασια: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στη δυτική Θεσσαλία λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ύφεση των φαινομένων από το βράδυ.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στις νότιες Κυκλάδες. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα νότια έως 7 μποφόρ και βαθμιαία 6 με 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 19 και τοπικά 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα Δωδεκάνησα αρχικά λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, βαθμιαία νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες στα νοτιότερα τμήματα (κυρίως Κάσος, Κάρπαθος), οπού από αργά το βράδυ θα είναι τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. Ύφεση του καιρού από το βράδυ.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια και ανατολικά 6 και πιθανόν πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ανατολικά τμήματα του νομού θα είναι τοπικά αυξημένες και ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *