ροή ειδήσεων

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκαπήλων- Ανασύρθηκαν αγάλματα από πηγάδι


Αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν γίνει και στη Ρόδο


Στον εισαγγελέα οδηγούνται 26 συλληφθέντες αναζητούνται άλλα 15 άτομα - Ερευνες της ασφάλειας Πατρών σε πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα - Εξιχνιάσθηκαν 93 λαθρανασκαφέςΣτον εισαγγελέα της Πάτρας οδηγούνται 26 άτομα που συνελήφθησαν στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης που οδήγησε στο ξήλωμα διεθνούς κυκλώματος αρχαιοκαπήλων. Ακόμη 15 άτομα αναζητούνται, ενώ ήδη έχουν ανακτηθεί σημαντικοί αρχαιολογικοί θησαυροί που τους προόριζαν για πώληση σε δημοπρασίες και συλλέκτες κυρίως στο εξωτερικό και ειδικότερα τη Γερμανία.

Η έρευνα της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών έχει επεκταθεί -σε συνεργασία με τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές- σε πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο τα μέλη του κυκλώματος των αρχαιοκαπήλων ενέχονται σε τουλάχιστον 93 περιπτώσεις λαθρανασκαφών. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν γίνει στην Αχαϊα, την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τον Πύργο, το Αγρίνιο, τη Λάρισα, το Βόλο, τη Ρόδο, το Αίγιο, τη Λαμία, τα Τρίκαλα, τη Δράμα και την Κόρινθο.

Ειδικότερα, στην Κορινθία και την περιοχή της Νεμέας, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τρεις αρχαιοκάπηλους, ενώ αναζητείται από την Αστυνομία άλλος ένας. Αστυνομικοί ανέσυραν δύο μεγάλα αρχαία αγάλματα που έριξαν οι αρχαιοκάπηλοι σε πηγάδι στο Πετρί Νεμέας.




Η διεθνής εγκληματική οργάνωση ήταν χωρισμένη σε τρεις υποομάδες: Η πρώτη έκανε τις λαθρανασκαφές, η δεύτερη αποτελούνταν από τους εκτιμητές της αξίας των αντικειμένων (μεταξύ άλλων πολλά αρχαία νομίσματα) και η τρίτη έκανε τις επαφές και τις πωλήσεις με τους υποψήφιους αγοραστές.



Μέχρι αυτή την ώρα η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει 26 συλλήψεις ενώ εκτός από τα δύο αγάλματα που βρέθηκαν στην Νεμέα έχουν εντοπιστεί αρκετά αρχαία νομίσματα και εικόνες.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *