ροή ειδήσεων

Σοκαριστικό βίντεο με τις τελευταίες στιγμές άνδρα που κάνει ευθανασία


Γιατί η οικογένειά του αποφάσισε να το δώσει στη δημοσιότητα


Ο άνδρας στη φωτογραφία δεν ζει πια. Ήταν 66χρονών το 2014, όταν επέλεξε ο ίδιος τη στιγμή του θανάτου του κι έκανε ευθανασία. Έπασχε από καρκίνο των οστών σε τελικό στάδιο και υπέφερε από αβάσταχτους πόνους.

Ο Max Bromson άφησε την τελευταία του πνοή στις 28 Ιουλίου του 2014 σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Αδελαΐδας, στην Αυστραλία, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του. Για να τερματίσει ο ίδιος τη ζωή του κατανάλωσε ουσία που προκαλεί το θάνατο.

Αυτή την εβδομάδα, δύο χρόνια μετά την αστυνομική έρευνα για τον θάνατο του 66χρονου, οι συγγενείς του έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με τις τελευταίες του στιγμές με στόχο να ενισχύσουν τις φωνές υπέρ της εθελοντικής ευθανασίας, υπέρμαχος της οποίας ήταν και ο ίδιος.



Στο βίντεο ένας συγγενής του ακούγεται να του λέει «σ’ αγαπώ» την ώρα που εκείνος πίνει τη θανατηφόρα ουσία ενώ ένας άλλος του δίνει ένα ποτήρι με κάτι που μοιάζει με ουίσκι λέγοντας «να κάτι που αξίζει».

Το σοκαριστικό βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την ίδια την οικογένεια του Bromson ενώ η βουλή της Νότιας Αυστραλίας επιχειρεί να περάσει νόμο με στόχο τη νομιμοποίηση της αμφιλεγόμενης πρακτικής.

Η αδελφή του 66χρονου εξήγησε πως είχαν αποφασίσει να βιντεοσκοπήσουν τις τελευταίες στιγμές του αδελφού της για «νομικούς λόγους» καθώς είναι παράνομο να βοηθήσει κάποιος έναν άνθρωπο που τερματίζει τη ζωή του.



«Θέλαμε να δείξουμε πως δεν του παρείχαμε καμία βοήθεια», εξήγησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, «το κάναμε από αγάπη για τον αδελφό μας».

Μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο των οστών σε τελικό στάδιο το 2012, ο Bromson άρχισε να ερευνά το ζήτημα της ευθανασίας.

Η έρευνά του τον οδήγησε στον Philip Nitschke – γνωστό επίσης ως Dr Death (Δρ. Θάνατος) που είναι συνιδρυτής του Exit International, ιδρύματος υπέρ της ευθανασίας.



Έγινε ο ίδιος θερμός υπέρμαχος της ευθανασίας και είχε πει το 2012 στο ABC πως ήθελε να λάβει ο ίδιος την απόφαση για το πότε θα τελείωνε η ζωή του. «Θα αποφασίσω μόνος μου τη στιγμή που θα φύγω κι έχω επιλέξει και την μέθοδο που προτιμώ», είχε πει.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *