ροή ειδήσεων

Φοιτητική ζωή | Πώς θα περάσεις το μήνα χωρίς να ξεμείνεις από λεφτά

Το να είσαι φοιτητής σημαίνει διασκέδαση, επικοινωνία, καινούριες εμπειρίες, προκλήσεις και, φυσικά, περιορισμένο μπάτζετ!


Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια δοκιμασμένα κόλπα για να καταφέρεις να περάσεις το μήνα με το (μικρό) χαρτζιλίκι σου, χωρίς να στερηθείς όλα αυτά που επιθυμείς.


Να τι πρέπει να κάνεις:

Κάνε μια λίστα με τα έξοδά σου



Είναι πολύ εύκολο να χάσεις το λογαριασμό... Μια βραδινή έξοδος παραπάνω, ένα δώρο σε μια φίλη που σε κάλεσε στο πάρτι της, ένα βιβλίο που δεν είχες υπολογίσει ότι θα χρειαστείς... δεν θέλει πολύ περισσότερα για να δεις το μπάτζετ σου να τινάζεται στον αέρα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι καταγράψεις για ένα μήνα τουλάχιστον όλα μα όλα τα χρήματα που ξοδεύεις. Μελετώντας τη λίστα θα μπορείς να υπολογίσεις με σχετική ακρίβεια πόσα είναι τα πάγιά σου το μήνα καθώς και μέχρι πού είναι πιθανό να φτάσουν τα απρόοπτα έξοδα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εντοπίσεις εκείνες τις δραστηριότητες που μπορείς να περιορίσεις ώστε να περιοριστούν ανάλογα και τα χρήματα που δίνεις.

Μάθε να μαγειρεύεις



Εάν δεν μένεις πια στο πατρικό σπίτι σου και δεν μπορείς να ποντάρεις στο φαγητό της μαμάς, θα συνειδητοποιήσεις γρήγορα πόσο ακριβό σπορ είναι το να παραγγέλνεις συνεχώς απέξω. Η λύση είναι να ετοιμάζεις μόνη σου το φαγητό σου -αν όχι κάθε μέρα, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές. Δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και υγιεινό και συνάμα πολύ δημιουργικό. Δεν χρειάζεται να γίνεις η επόμενη masterchef της Ελλάδας. Αρκεί να μάθεις μερικές βασικές συνταγές που γίνονται με λίγα (οικονομικά) υλικά και σε ελάχιστο χρόνο. Extra bonus: όταν εξασκηθείς λίγο, μπορείς να καλέσεις σε δείπνο εκείνο το αγόρι που σου αρέσει -σίγουρα θα εκτιμήσει τις μαγειρικές ικανότητές σου!

Εκμεταλλεύσου τις προσφορές για φοιτητές



Εϊπαμε να κάνεις οικονομία, αλλά σίγουρα δεν μπορείς να βγάλεις τη σχολή σου -ούτε καν την ημέρα- χωρίς κινητό και ίντερνετ! Τα καλά νέα είναι ότι πλέον οι φοιτητές έχουν την καλύτερη λύση που υπήρχε ποτέ για το κινητό τους με ΣΤΑΘΕΡΟ λογαριασμό κάθε μήνα, από την Cosmote. Με το ΚαρτοΣυμβόλαιο Student και σταθερό λογαριασμό 15,12 ευρώ το μήνα έχεις 3GB Internet, 500’ προς όλους και 1500 προς COSMOTE. Επιπλέον έχεις την super επιλογή για extra 4 GB στο Tablet ή στοLaptop σου, μόνο με 5€ τον μήνα. Αλλά και για το σπίτι τώρα μπορείς να έχεις internet έως 24Mbps, δωρεάν ασύρματο router και σταθερό τηλέφωνο μόνο με 17,90€ μεCOSMOTE Home Double Play Student , και θα είσαι πάντα online χωρίς διακοπές! Κι εάν είσαι multitasking φοιτητής και κάνεις browsing ή gaming με φίλους μπορείς να έχεις και VDSL έως 50Mbps σε αποκλειστική τιμή για φοιτητές μόνο 28,90€ το μήνα. Δες περισσότερα στο www.cosmote.gr

Μείνε στο σπίτι για να διαβάσεις



Ναι, εντάξει, το καφέ στη γωνία έχει ησυχία, φως και ωραία χαλαρωτική μουσική όμως εάν πρόκειται να πηγαίνεις εκεί κάθε μέρα όσο διαρκεί η εξεταστική και να κάθεσαι για ώρες, δεν υπάρχει περίπτωση να τη βγάλεις φτηνά. Ένας καφές, ένα τοστ, ένα κρουασάν, άλλος ένας καφές και φεύγοντας ο λογαριασμός σου θα φτάνει τα 20 ευρώ! Εάν πάλι δεν θέλεις να διαβάζεις στο σπίτι, μπορείς να δοκιμάσεις τη βιβλιοθήκη της σχολής -όπου το μόνο έξοδο που θα έχεις είναι ο καφές ή το τσάι που θα πάρεις μαζί σου.

Οργάνωσε τις μετακινήσεις σου



Λεωφορεία, μετρό, ταξί και καύσιμα για το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι... τα έξοδα για τις μετακινήσεις σου αν τα προσθέσεις καλύπτουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος από το μπάτζετ σου κάθε μήνα. Αν δεν μπορείς να πηγαίνεις στη σχολή σου με τα πόδια, σκέψου μήπως βολεύει το ποδήλατο ή κάποιος άλλος τρόπος (π.χ. να πηγαίνεις με κάποιο συμφοιτητή σου και να μοιράζεστε τα έξοδα της βενζίνης ή του ταξί). Αν μένεις μακριά από τη σχολή και το έξοδο αυτό είναι ανελαστικό, φρόντισε τότε να μην μετακινείσαι μακριά για τις υπόλοιπες δραστηριότητες (για παράδειγμα, πήγαινε σε κάποιο γυμναστήριο κοντά στο σπίτι ή κανόνισε να βγεις κατευθείαν μετά το μάθημα για να μη χρειαστεί να επιστρέψεις στο σπίτι και να ξανακατέβες προς το κέντρο).


http://y-olo.gr/

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *