ροή ειδήσεων

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Ερντογάν ΤΩΡΑ θέτει θέμα συνθηκών!


Οι τέσσερις συνθήκες που φθάνουν στο τέλος τους! Πως σχετίζονται με το θέμα αυτό οι προφητείες!

Για το θέμα είχα απευθύνει προειδοποίηση από το 2014!!!

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Πάνε 2,5 χρόνια όταν έγραφα για το Πολεμικό Ημερολόγιο, για το θέμα των διεθνών συμβάσεων που φθάνουν στο τέλος τους. Ένα θέμα που απασχολούσε από το 2010 τους αναλυτές και κυρίως τους νομικούς/ιστορικούς και θα σας εξηγήσω γιατί.

Οι διεθνείς συμβάσεις κατά κανόνα δεν προβλέπουν χρονική διάρκεια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουν. Και εκεί είναι που κρύβεται το μυστικό για πολλά από τα οποία γίνονται σήμερα.

Το 2014 λοιπόν τόλμησα και έκανα μια υπόθεση - πρόβλεψη, ενώ ο εμφύλιος στη Συρία είχε ήδη σχεδόν 1,5 χρόνο, αλλά ήταν εντελώς περιορισμένης εμβέλειας με πολύ μικρό αριθμό νεκρών και χωρίς να έχουν πειραχθεί οι μεγάλες πόλεις. Την ίδια περίοδο οι Κούρδοι δεν είχαν πρόβλημα γιατί υπήρχε με συμφωνία κατάπαυσης που τηρούσαν οι Τούρκοι και το Ιράκ είχε εισέλθει στο στάδιο της ανοικοδόμησης, οι Ουκρανοί δεν φαινόταν να έχουν κάποιο μεγάλο πρόβλημα...


Τίποτα από όσα όμως ακολούθησαν δεν ήταν τυχαίο...


α) Η συμφωνία SYKES PICOT


Αυτή την εποχή των σχετικής ησυχίας και ειρήνης λοιπόν ο "τρελός" Ζαχαρίας, έγραψε στο Πολεμικό Ημερολόγιο για το τέλος της συμφωνίας SYKES PICOT και προέβλεψε ότι η περίοδος μετά τη "λήξη" της συμφωνίας προδιαγράφει νέους πολέμους ώστε σε μερικά χρόνια να υπογραφούν νέες συμβάσεις/ συμφωνίες που θα επανακαθορίζουν τα σύνορα. Ήταν η εποχή που πολλοί αναλυτές εφιστούσαν την προσοχή στην Ελλάδα να αποφύγει τη διάλυση του στρατού μας, καθόσον οι εξελίξεις ήταν άγνωστες και βλέποντας την Τουρκία να ανεβαίνουν 10-10 τις θέσεις σε στρατιωτική δύναμη διέβλεπαν ότι είχε λάβει πολύ πολύ σοβαρά το θέμα της "λήξης" των συμφωνιών.


Η συμφωνία SYKES PICOT ήταν αυτή που καθόρισε τα σύνορα των χωρών της Μέσης Ανατολής (ΝοτιοΑνατολική Τουρκία, Συρία, Ιράκ, Λίβανο).


Η συμφωνία SYKES PICOT τον Μάη που μας πέρασε έκλεισε τα 100 χρόνια...


Και τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα της.




β) Η συνθήκη Μπρεστ - Λιτόφσκ


Στις 3 Μαρτίου 2018 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη συνθήκ Μπρέστ Λιτόφσκ.


Ήταν η συνθήκη που καθόρισε τα σύνορα της Λευκορωσίας, τη Λετονίας, της Εσθονίας, της Λιθουανίας της Πολωνίας, Δλδ των χωρών που σήμερα απαρτίζουν την "ασπίδα του ΝΑΤΟ έναντια στη Ρωσική απειλή"... Αυτή η συμφωνία βγήκε από τα συρτάρια με την κατάρρευση της πρώην ΕΣΣΔ και εφαρμόζεται από το 1989.


Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι ότι η Ρωσία τώρα επέλεξε να προσαρτήσει την Κριμαία. Πόσο τυχαίο είναι ότι το ΝΑΤΟ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει αυτά τα κράτη στη συμμαχία;




γ) Η συνθήκη των Σεβρών και η συνακόλουθη συνθήκη της Λωζάνης


Όσο και αν δεν το γνωρίζουμε εμείς ή για την ακρίβεια δεν γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους, η Συνθήκη των Σεβρών δεν αφορούσε μόνο την Ελλάδα. Καθόρισε τα σύνορα των χωρών περιμετρικά της διαλυμένης Τουρκίας. Ιράκ, Συρία, Ελλάδα, Κουρδιστάν, Αρμενία. Το σημαντικότερο και που τηρείται μέχρι σήμερα είναι το καθεστώς των στενών του Βοσπόρου και φυσικά η Κωνσταντινούπολη.


Η συνθήκη αυτή ουδέποτε υπεγράφη από την δεύτερη ισχυρότερη δύναμη μετά την Αυτοκρατορίας της Αγγλίας, την Ρωσία και οδήγησε στους πολέμους / μικρασιατική καταστροφή του 1922 και στη συνθήκη της Λωζάνης του 1923, που διαμόρφωσε τα σύνορα της Ελλάδος, όπως περίπου είναι σήμερα.


Στις 10 Αυγούστου του 2020 κλείνουν 100 χρόνια από τη Συνθήκη των Σεβρών και στις 24 Ιουλίου 2023 της Λωζάνης...


Γιατί όμως πάντα μιλάμε για 100 χρόνια;


Η αλήθεια είναι ότι πουθενά και σε καμία συνθήκη δεν προβλέπεται χρονική διάρκεια. Χρονικοί περιορισμοί τίθενται μόνο στις εκεχειρίες. Όμως είναι αποδεκτό από την εποχή του Μεσαίωνα ότι οι συμφωνίες κάθε 100 χρόνια αναθεωρούνται με ήρεμο / ειρηνικό τρόπο ή με πολεμικές επιχειρήσεις. Ελάχιστες συμφωνίες διατηρήθηκαν πάνω από 100 χρόνια στην περιοχή της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.


Πως σχετίζονται οι προφητείες;


Δεν ξέρω εάν οι γεροντάδες της ορθοδοξίας είχαν το επίπεδο των γνώσεων και της πληροφορίας για να γνωρίζουν αυτές τις λεπτομέρειες. Όμως όπως μπορείτε να καταλάβετε ήδη από φέτος έχουμε μπει σε εποχή κλεισίματος της εκατονταετηρίδας και σίγουρα οι εξελίξεις τρέχουν από το 2012, δικαιώνουν μέρα με την μέρα και τις προφητείες...



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *