ροή ειδήσεων

Οδηγήθηκε στη φυλακή ο παιδόφιλος και νεκρόφιλος νεκροθάφτης στη Ρόδο


Ο παιδόφιλος Βρετανός είχε βιάσει την ανήλικη κόρη του και την κόρη της φίλης του, ενώ είχε ασελγήσει και σε βάρος ενός νεκρού κοριτσιού

Θοδωρής Παναγιωτίδης


Συνελήφθη στις Καλυθιές της Ρόδου ένας 60χρονος Βρετανός, διωκόμενος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και κατοχή πορνογραφικού υλικού. Συγκεκριμένα, συνελήφθη χθες το πρωί στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ο 60χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ρόδου, για προμήθεια - κατοχή υλικού πορνογραφίας ανηλίκων και για ασελγείς πράξεις με πρόσωπα νεότερα των 15, αλλά και των 12 ετών, κατ’ εξακολούθηση, για υποθέσεις δηλαδή που κατηγορείται για την περίοδο 2011-2013 και βρίσκονταν στην διαδικασία της κύριας Ανάκρισης.



Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και με την σύμφωνη γνώμη και την Ανακρίτριας αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.
Το χρονικό των εγκλημάτων του παιδόφιλου και νεκρόφιλου Βρετανού νεκροθάφτη

Πρόσφατα, ο ανώμαλος Βρετανός που κατοικεί τα τελευταία χρόνια στην Ρόδο, κλήθηκε να περάσει την πόρτα της Ανακρίτριας για να απολογηθεί, ωστόσο δεν εμφανίστηκε ως όφειλε και με το σκεπτικό ότι είναι και ύποπτος φυγής, η Ανακρίτρια έβγαλε ένταλμα σύλληψης σε βάρος και συνελήφθη χθες στο σπίτι του στις Καλυθιές Ρόδου. Ο Βρετανός κατηγορείται ότι έχει αποπλανήσει την ανήλικη κόρη της πρώην φίλης του, την ίδια του την κόρη για χρονικό διάστημα 15 μηνών, ενώ φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά ακόμα και μία νεκρή 9χρονη, την περίοδο που εργαζόταν ως νεκροθάφτης!

Η υπόθεση κατέληξε στην κύρια Ανάκριση ύστερα από έρευνα της Ίντερπολ που ενημέρωσε την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον 60χρονο και τις συνομιλίες που φέρεται να είχε σε chat-room παιδόφιλων όπου αναφερόταν με κομπασμό στις αρρωστημένες του πράξεις..., καθώς επίσης στο ότι φωτογράφιζε ανήλικα παιδιά σε παραλίες, πολλές φωτογραφίες εκ των οποίων διαμοίρασε στο διαδίκτυο και σε άλλους παιδόφιλους. Το 2012 έγινε κατ' οίκον έρευνα από αστυνομικούς στις Καλυθιές όπου διέμενε και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, ένα ψηφιακός δίσκος και δύο σκληροί δίσκοι.

Τα ευρήματα εστάλησαν τότε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και σύμφωνα με τα αποτελέσματα βρέθηκαν 64 αρχεία εικόνας με πορνογραφία ανηλίκων, 57 εκ των οποίων ήταν μοναδικά και 7 αντίγραφα τα οποία δημιουργήθηκαν και αποθηκεύτηκαν το χρονικό διάστημα από τις 21 Απριλίου 2011 έως τις 8 Ιανουαρίου 2013 με εξαίρεση δύο αρχεία. Επίσης βρέθηκαν 33 αρχεία να απεικονίζουν ημίγυμνα ανήλικα άτομα σε διάφορες στάσεις, τα οποία και φέρονται να εστάλησαν σε άλλους χρήστες.

Η έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέδειξε επίσης ότι στα μηνύματα που έχει στείλει ο 60χρονος μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης που είχε, αναφέρει μεταξύ άλλων στα αγγλικά την επιθυμία του να συνευρίσκεται με ανήλικα άτομα και δηλώνει ότι το έχει πράξει κατά το παρελθόν με τρία ανήλικα παιδιά ηλικίας 3,5 και 7 ετών από νησί της Σκωτίας. Ο ίδιος παραδέχτηκε επίσης, ότι προχώρησε σε σεξουαλικές πράξει με το νεκρό σώμα ενός 9χρονου κοριτσιού κατά το διάστημα που δούλευε ως νεκροθάφτης!

Τέλος, εντοπίστηκαν πλήθος ηλεκτρονικών μηνυμάτων με την διεύθυνση του κατηγορούμενου, όπου μεταξύ άλλων ο χρήστης ζητά από γονείς ανηλίκων ατόμων με τους οποίους συνομιλεί να εμφανίσουν τα ανήλικα παιδιά τους κατά τη διάρκεια ζωντανής συνομιλίας μέσω βιντεοκλήσης, με διάφορα προσχήματα για να τα δει, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε προσεγγίσει μέσω Facebook πολλά ανήλικα παιδιά στα οποία τους έστελνε δικές του γυμνές φωτογραφίες και από ορισμένα είχε λάβει κιόλας. Η έρευνα για την περίπτωσή του συνεχίζεται ενώ πλέον οδηγήθηκε στις φυλακές.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *