ροή ειδήσεων

Κως: Σε χωράφι με μπάζα ψάχνουν ίχνη του μικρού Μπεν -Τα πέταγε εκεί ο Μπάρκας [εικόνες]

Ενα νέο σημείο, άγνωστο μέχρι σήμερα, ψάχνουν από σήμερα οι αστυνομικοί που ερευνούν για την εξαφάνιση του μικρού Μπεν, πριν από 25 χρόνια στην Κω.

Πρόκειται για ένα χωράφι στο οποίο ο Κωνσταντίνος Μπάρκας («ύποπτος», κατά τους Αγγλους, για τον θάνατο -από ατύχημα- του μικρού Μπεν) έριχνε τα μπάζα από το χωράφι που έκανε τις εργασίες εκείνη την περίοδο και το οποίο μέχρι σήμερα ήταν στο επίκεντρο των ερευνών.

Το συγκεκριμένο σημείο ήρθε στο φως μόλις τον περασμένο Ιούνιο και δεν έχει ερευνηθεί ποτέ μέχρι σήμερα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα μπάζα από την αγροικία πετάχτηκαν σε αυτό το χωράφι την ίδια ημέρα ή μια ημέρα αργότερα από την εξαφάνιση του Μπεν.





Αυτό το χωράφι βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1 χλμ. από την αγροικία και οι ερευνητές είναι πεπεισμένοι ότι κάποια μπάζα μεταφέρθηκαν στο νέο σημείο ερευνών στις 24 ή 25 Ιουλίου του 1991.

Ο επιθεωρητής Τζον Κάζινς, επικεφαλής των ερευνών, είπε ότι «αυτό είναι το δεύτερο σημείο ενδιαφέροντος για εμάς. Κάποιος μας είπε ότι τα μπάζα από τις εργασίες στην αγροικία μεταφέρθηκαν εδώ (σ.σ.: στο νέο χωράφι) την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Μπεν, ή την επομένη. Θα αρχίσουμε πλήρη έρευνα, η οποία θα διαρκέσει κάποιες ημέρες. Αυτή η τοποθεσία μού έγινε γνωστή τον Ιούνιο».



Χθες, Τετάρτη, στην Κω έφτασε ο 68χρονος Έντι Νίνταμ, ο παππούς του εξαφανισμένου εδώ και 25 χρόνια αγοριού, προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες που πραγματοποιούνται στο νησί τις τελευταίες δέκα ημέρες, με την ελπίδα ότι θα δοθεί μία απάντηση στο μυστήριο της εξαφάνισης.

«Μας έδωσε κάποιες πληροφορίες χθες ο παππούς τις οποίες εξετάζουμε και επικεντρωνόμαστε σε κάποια συγκεκριμένα σημεία. Οι έρευνες κάτω από το δωμάτιο που καταδεφίστηκε συνεχίζονται με πιο αργούς ρυθμούς, καθώς γίνεται λεπτομερής έρευνα σε εκείνο το σημείο», δήλωσε ο Κάζινς.

Ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς στο νέο σημείο ερευνών, σήμερα

Παρά την αισιοδοξία των ερευνητών, ο 68χρονος Έντι δείχνει να έχει χάσει τις ελπίδες τους, καθώς σε συνέντευξή του σε βρετανική εφημερίδα εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την πορεία των ανασκαφών στο αγροτόσπιτο. «Αν ήταν να είχαν βρει κάτι εδώ, θα το είχαν βρει μέχρι τώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ελληνικό νησί επιθεώρησε τα θεμέλια του κτιρίου και είπε ότι δεν ήταν τα ίδια με αυτά που υπήρχαν όταν είχε εξαφανιστεί ο Μπεν. «Προφανώς το οίκημα αντικαταστάθηκε από κάποιο άλλο», τόνισε.

Ο ίδιος δήλωσε «νευρικός» που επέστρεψε στην Κω, αλλά και «απελπισμένος», θέλοντας να βοηθήσει στη λύση του 25ετούς μυστηρίου που έχει στοιχειώσει την οικογένειά του. Ο Εντι Νίνταμ είπε στη Mirror: «Είμαι ανήσυχος, γιατί αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά από τις έρευνες του 2012 (σ.σ.: τότε είχε ξαναπάει στην Κω). Η αστυνομία πιστεύει ακράδαντα ότι ο Μπεν είναι νεκρός. Απλά σκέφτομαι ότι υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε».

Και συνέχισε: «Θέλω να δω τους αστυνομικούς στα μάτια. Πιστεύω ότι έχουν ισχυρές ενδείξεις πως κάτι δεν πάει καλά. Μας είπαν να προετοιμαστούμε για το χειρότερο, μας είπαν πως ο Μπεν μπορεί να σκοτώθηκε από έναν εκσκαφέα. Αλλά εάν βρουν τον Μπεν, αυτό θα είναι το τέλος ενός εφιάλτη και η αρχή ενός άλλου. Είναι τρομερό συναίσθημα να ζεις με ενοχές που ξέρεις ότι δεν θα φύγουν ποτέ. Και η θεωρία της αστυνομίας περί ατυχήματος το κάνει ακόμα χειρότερο».



Την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Μπεν, η σύζυγος του Εντι Νίνταμ, η 64χρονη σήμερα Κριστίν, είχε πάει τον μικρό προκειμένου να δει τον παππού του που ανακαίνιζε την αγροικία. «Ο Μπεν ήταν μαζί μου και με τη γιαγιά του και εξαφανίστηκε ενώ τον είχαμε υπό τη φροντίδα μας. Πραγματικά, με εκπλήσσει το γεγονός ότι η κόρη μου (σ.σ.: η μητέρα του Μπεν) δεν με μισεί. Δεν ξέρω πώς μπορεί να αισθάνεται».

Αλλά η Κέρι Νίνταμ, που δούλευε σε ξενοδοχείο στην Κω την ημέρα της εξαφάνισης, είπε για το «οδυνηρό» ταξίδι του πατέρα της στην Κω: «Είμαι υπερήφανη που έχει το κουράγιο να πάει εκεί -εγώ δεν το έχω τώρα. Και αυτό δείχνει τη δύναμη του πατέρα μου».



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *