ροή ειδήσεων

«Η Ρωσία συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη ναυτική αρμάδα από την εποχή του “ψυχρού πολέμου” στη Μεσόγειο»!


«Η Ρωσία συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη ναυτική αρμάδα από το τέλος του “ψυχρού πολέμου” στη Μεσόγειο», ανέφερε διπλωμάτης του ΝΑΤΟ στο Reuters κληθείς να σχολιάσει την κινητοποίηση μεγάλων μονάδων του ρωσικού Ναυτικού, με επικεφαλής το ρωσικό αεροπλανοφόρο “Admiral kuznetsov”.

Ο ίδιος συμπλήρωσε λέγοντας πως: «Η Ρωσία αναπτύσσει το σύνολο σχεδόν του βόρειου Στόλου της με πλοία από το Στόλο της Μαύρης Θάλασσας ακόμη και από τον Στόλο της Βαλτικής , προκειμένου να ενισχύσει την εκστρατεία της στη Συρία.

Η ανάπτυξη αυτή θα ενισχύσει και τον αριθμό των μαχητικών και βομβαρδιστικών της στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης μεγάλης επίθεσης στο Χαλέπι η οποία πρόκειται να ξεκινήσει το πιθανότερο σε δύο εβδομάδες».

Σύμφωνα με το Reuters ο επικεφαλής της νορβηγικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών στρατηγός Morten Haga Lunde, δήλωσε πως τα οκτώ πλοία από την οποία αποτελείται η ομάδα μάχης του Admiral kuznetsov πρόκειται πιθανότατα να χρησιμοποιούσουν τα οπλικά τους συστήματα στην αποφασιστική μάχη για το Χαλέπι.

Όπως αναφέρει το TASS το ρωσικό αεροπλανοφόρο μεταφέρει τουλάχιστον 15 Su-33 και MiG-29K/KUBκαι πάνω από 10 επιθετικά ελικόπτερα Ka-52K (έκδοση που προοριζόταν για την κλάση Mistral που δεν προμηθεύτηκε τελικά το ρωσικό Ναυτικό), όπως και ελικόπτερα Ka-27 καιKa-31.



Στο μεταξύ τα ρωσικά μαχητικά που έχουν τη βάση τους στην αεροπορική βάση Khmeimim στη Συρία προχώρησαν σε αλλεπάλληλες επιθέσεις εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών, ενώ για πρώτη φορά από την έναρξη της επιχείρησης «Ασπίδα ου Ευφράτη» βομβάρδισαν μονάδες του FSA στην περιοχή Mare η οποία βρίσκεται βόρεια από το Χαλέπι.

Οι μονάδες αυτές φαίνεται πως προωθούνται προς βοήθεια των ισλαμιστών ανταρτών που είναι παγιδευμένοι στο Χαλέπι, αλλά έρχονται συχνά σε επαφή με μονάδες του YPG/SDF με τις οποίες και συγκρούονται.






Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *