ροή ειδήσεων

Ιδρύθηκε στη Ρόδο το Κίνημα «Συσπείρωση Πολιτών Δωδ/νήσου» από προβληματισμένος πολίτες


Πρόκειται για ένα κοινωνικό κίνημα το οποίο θα λάβει σύντομα και επίσημο χαρακτήρα, με την ψήφιση καταστατικού και την στέγασή του σε γραφείο.

Η «Συσπείρωση Πολιτών Δωδεκανήσου», θα καταθέτει άποψη για όλα τα τοπικά ζητήματα και θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται. Στηρίζεται από πολίτες όλων των κοινωνικών στρωμάτων, μακριά από κόμματα και πολιτικά κινήματα, όπως αναφέρουν οι υποστηρικτές της, που δηλώνουν πλήρως απογοητευμένοι από την σημερινή πολιτική κατάσταση.

Η κίνηση αυτή, έγινε γνωστή από τον γραμματέα του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων κ. Νίκο Τριπολίτη, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook, στην οποία αρκέστηκε να αναφέρει πως η συνεδρίαση των μελών έγινε το βράδυ της Τετάρτης. Ο ίδιος εξελέγη πρόεδρος και, όπως ανέφερε στην ανάρτηση, εξουσιοδοτήθηκε να προχωρήσει στην σύσταση καταστατικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ », η εγγραφή μελών συνεχίζεται, αριθμεί περισσότερα από 100 άτομα μέχρι στιγμής και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή όχι μόνο από τη Ρόδο αλλά και από όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, όπου ήδη έχουν δημιουργηθεί πυρήνες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η «Συσπείρωση Πολιτών Δωδεκανήσου», προέκυψε από πρωτοβουλία των οικοδόμων οι οποίοι προχώρησαν αρχικά στην σύσταση ομάδων περιφρούρησης για την προστασία Ροδιτών από πλειστηριασμούς των σπιτιών τους. Λόγω του έντονου ενδιαφέροντος και των πολλών ανοικτών κοινωνικών ζητημάτων, όλο και περισσότεροι ήταν εκείνοι που ήθελαν να γίνουν μέρος της ομάδας περιφρούρησης, με αποτέλεσμα η πρωτοβουλία αυτή των πολιτών να διευρυνθεί και να απλωθεί σε όλα τα Δωδεκάνησα και στη συνέχεια να εξελιχθεί στην «Συσπείρωση Πολιτών Δωδεκανήσου» .

Η ομάδα περιφρούρησης για την προστασία σπιτιών από πλειστηριασμούς, έχει πυρήνες σε κάθε συνοικία της Ρόδου και σε κάθε νησί και είναι σε ετοιμότητα, ώστε σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη να παρέμβει άμεσα και να αποτρέψει την διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», στη «Συσπείρωση Πολιτών Δωδεκανήσου» έχουν εγγραφεί άνθρωποι κάθε μορφωτικού επιπέδου και μεγάλος αριθμός συνταξιούχων, που έχουν απογοητευθεί από την πολιτική και τους πολιτικούς και θέλουν να αποκτήσουν φωνή και οργανωμένη δυνατότητα παρέμβασης, σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, τοπικά ζητήματα και το κοινό καλό.

Η σύσταση του καταστατικού έχει ήδη ξεκινήσει και σύντομα με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, θα ανακοινωθούν τα μέλη του Δ.Σ. και οι άξονες στους οποίους θα κινηθούν.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *