ροή ειδήσεων

Εντόπισαν τον “μάγκα” αστυνομικό που ψέκασε με χημικά τους συνταξιούχους


Φοβήθηκαν ότι θα ανατρέψουν την κλούβα για αυτό έριξαν δακρυγόνα


- Η απίστευτη αυτή ενέργεια να ρίξουν χημικά στους συνταξιούχους προκάλεσε την οργή του Αλέξη Τσίπρα που τηλεφώνησε αμέσως στον υπουργό, κ. Τόσκα
- Ήδη έχει διαταχθεί προκαταρκτική διοικητική έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι
- Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την εικόνα της ντροπής, αλλά ουδείς έχει παραιτηθεί
- Δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων – Για τους υπόλοιπους;


Το θέμα της αντιμετώπισης των συνταξιούχων με χημικά από τα ΜΑΤ φαίνεται πως δεν έκλεισε ούτε με το τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Τόσκα, ούτε με την ανάληψη της “πολιτικής ευθύνης” -ό,τι κι αν σημαίνει αυτό- από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη χρήση των χημικών, ενώ μέσα από τα τηλεοπτικά βίντεο έχει ήδη εντοπιστεί ο αστυνομικός που “ψέκασε” με τα χημικά τους συνταξιούχους.



Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθεί μαζί με τον προϊστάμενό του στην ΓΑΔΑ, ώστε να δώσει εξηγήσεις.

Από την πλευρά τους, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν ότι τη στιγμή που έγινε η “περιορισμένη” -όπως την χαρακτηρίζουν- χρήση χημικών, οι συνταξιούχοι προσπαθούσαν να ανατρέψουν την κλούβα των ΜΑΤ και ακριβώς γι αυτόν τον λόγο χρησιμοποιήθηκε ο συγκεκριμένος τρόπος απώθησής τους. Οι αστυνομικοί δηλαδή -σύμφωνα με τους ίδιους- προσπάθησαν να αποτρέψουν μια πιθανή ανατροπή κάτι που θα είχε σαν συνέπεια τον τραυματισμό τόσο αστυνομικών όσο και συνταξιούχων.




Ζήτησε έρευνα ο Τόσκας

Έρευνα για το περιστατικό με την χρήση χημικών από τα ΜΑΤ εναντίον των συνταξιούχων, στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αναμένεται η σχετική διαταγή από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.


Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου, ο κ. Τόσκας ζήτησε να διεξαχθεί με ταχύτατες διαδικασίες ή έρευνα, η οποία πραγματοποιείται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, προκειμένου να εξακριβωθούν τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκαν τα γεγονότα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου και αν υπάρχουν.

Το τηλεφώνημα Τσίπρα και η... ανάληψη της ευθύνης

Η εικόνα των χημικών στους συνταξιούχους, εξόργισε σύμφωνα με πληροφορίες τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα ζητώντας του κάτι τέτοιο να μην επαναληφθεί! Επίσης του εξέφρασε την ενόχλησή του.

Λίγη ώρα αργότερα εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού. Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *