ροή ειδήσεων

Οι Κινέζοι αγοράζουν όλα τα γαϊδουράκια του κόσμου

Αν είστε ακόμα ιδιοκτήτης γαϊδάρου καλό θα είναι να… κρύψετε το ζώο σας, καθώς η Κίνα μοιάζει να έχει επιδοθεί σε πραγματικό παγκόσμιο… γαϊδουρομάζεμα!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, χώρες της Αφρικής, όπως ο Νίγηρας και η Μπούρκινα Φάσο έχουν απαγορεύσει τις εξαγωγές γαϊδουριών στην Κίνα, καθώς οι πληθυσμοί του ζώου στις χώρες αυτές έχουν μειωθεί δραματικά και η ζήτηση είναι πλέον υπερβολική.

Το δυστύχημα είναι ότι ο λόγος που η Κίνα συγκεντρώνει τα γαϊδουράκια όλου του κόσμου είναι ανατριχιαστικός: το δέρμα του ζώου χρησιμοποιείται σε μια παραδοσιακή ιατρική συνταγή, την ejiao, η οποία θεωρείται ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και θεραπεύει ενοχλήσεις όπως ο ακανόνιστος έμμηνος κύκλος, οι ζαλάδες και η αϋπνία.

Στην ίδια την Κίνα ο πληθυσμός των γαϊδουριών έχει πέσει δραματικά: από 11 εκατομμύρια ζώα το 1990, πλέον έχει μειωθεί στα έξι εκατομμύρια. Η συνταγή ejiao είναι πανάκριβη και συχνά έχουν παρατηρηθεί και ψεύτικες εκδοχές της. Μάλιστα, η κινεζική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιδοτεί κτηνοτρόφους που μεγαλώνουν γαϊδούρια.


Πηγη masternews

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *