ροή ειδήσεων

Δείτε ποιος ελληνικός προορισμός αποθεώνεται από τους Γάλλους !


Οι Γάλλοι υμνούν και θαυμάζουν την Ελλάδα τόσο για τη μακραίωνη ιστορίας της όσο και για την ασύλληπτη ομορφιά της. Οι Γάλλοι της έπλεξαν το εγκώμιο για μια ακόμη φορά, αναφερόμενοι με ενθουσιώδη δημοσιεύματα, σε ένα ελληνκό νησί σε μερικά από τα πιο δημοφιλή ταξιδιωτικά blogs της χώρας τους.

Η Κως, λοιπόν, εντυπωσίασε τα ταξιδιωτικά blog, όπως λεδειξαν τα αποτέλεσματα δημοσιογραφικού ταξιδιού (blogger trip) που διοργάνωσε στα τέλη Ιουλίου το Γραφείο ΕΟΤ Γαλλίας για πέντε Γάλλους bloggers.



Στο «C’est mon tour (du monde)», η blogger Helidya δηλώνει πως «η Κως συγκεντρώνει τους σπόρους του ήλιου» και συμπληρώνει: «Στο νησί συγκεντρώνονται με τρόπο εμφατικό, παραδοσιακό και αυθόρμητο όλα όσα συγκροτούν την Ελλάδα: μια πλούσια σε μύθους ιστορία, μια χαριτωμένη παλιά πόλη, ο μύθος σύμφωνα με τον οποίο ο Ιπποκράτης δίδασκε κάτω από έναν πλάτανο, ατελείωτες αμμώδεις παραλίες και μια μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια σπορ, αμπέλια, μελίσσια, ελαιόδεντρα, αρχαία ερείπια, βουκαμβίλιες εν αφθονία, πυκνό δάσος κέδρου ή πεύκων, […] φραγκοσυκιές, αξιαγάπητοι άνθρωποι, ορθόδοξες βυζαντινές εκκλησίες, οθωμανικά τζαμιά, το σιρόπι κανέλας («κανελάδα»), […] πανοράματα και ηλιοβασιλέματα σε όλες τις αποχρώσεις… Ένας “πολύχρωμος” κατάλογος επιλογών για να ονειρευτείτε, να ξεκουραστείτε, να κάνετε τις διακοπές σας».



Tο blog «Bambi a Paris» επισημαίνει «14 καλούς λόγους για να επισκεφθείτε το νησί της Κω», σημειώνοντας ότι «προσφέρει έναν “έξυπνο” συνδυασμό ανατολικών και δυτικών επιρροών, καθώς Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Μουσουλμάνοι και Ιταλοί το κατέκτησαν κατά καιρούς. Καθένας από αυτούς έχει αφήσει το σημάδι του, που δημιουργεί το πολιτιστικό μωσαϊκό του νησιού. Τι γίνεται με έναν προορισμό, όπου το μισό χρόνο η μέση θερμοκρασία είναι 25° C και στον οποίο τα κρυστάλλινα νερά εναλλάσσονται με το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας και το μεγαλείο των βουνών της; Το νησί της Κω φαίνεται να είναι προικισμένο με όλα τα δώρα του θεού».

Από την πλευρά του, τo blog «Chaux me le monde» στην εκτενή του ανάρτηση υπό τον τίτλο «Μείνετε στο νησί της Κω ανάμεσα στην Ιστορία, τη γαστρονομία και τη χαλάρωση» παρουσιάζει αναλυτικά τα σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία, την πόλη της Κω, την ενδοχώρα και τις παραλίες, τους τοπικούς παραγωγούς, καθώς και τη σημαντική οινική και γαστρονομική παράδοσή του νησιού.



Ο Selim Niederhoffer στο ομώνυμο blog του καταγράφει την παραμονή του στο νησί με τη μορφή «σημειώσεων» ημερολογιακού χαρακτήρα, χωρίς να παραλείπει τα εγκωμιαστικά σχόλια, ενώ καταλήγει: «Το ελληνικό διάλειμμα στο νησί της Κω έχει ήδη κλείσει και νέες περιπέτειες με περιμένουν. Το πιο αστείο είναι ότι και ο καλύτερος φίλος μου την επέλεξε επίσης για διακοπές. Υπόσχομαι πως θα επιστρέψω ξανά στην Κω!»

Το blog «Les Baroudeurs» , τέλος, επιλέγει να δώσει βαρύτητα στην οπτική αποτύπωση της εμπειρίας του ταξιδιού, αναρτώντας 10 φωτογραφίες από τα χαρακτηριστικότερα σημεία της Κω.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *