ροή ειδήσεων

Ν. Φίλης: «Μεμονωμένο περιστατικό ο ξυλοδαρμός μαθητή σε σχολείο στην Κω»


Φίλης: Χαμηλότερης έντασης τα φαινόμενα σχολικής βίας από ό,τι παρουσιάζουν τα ΜΜΕ


«Μεμονωμένο περιστατικό αυτό στην Κω» είπε ο υπουργός Παιδείας - «Αλλαγές στο Λύκειο θα γίνουν και θα ανακοινωθούν εγκαίρως» σημείωσε μεταξύ άλλων Στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με αφορμή το περιστατικό ξυλοδαρμού μαθητή σε σχολείο στην Κω που είδε τη Δευτέρα το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τον υπουργό τα φαινόμενα της σχολικής βίας είναι λιγότερης ένστασης από αυτή που τελικά μεταδίδεται από τα Μέσα Ενημέρωσης ενώ όπως είπε πρόκειται για «μεμονωμένο περιστατικό».

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ο κ. Φίλης προανήγγειλε μέχρι το τέλος του μήνα την πρόσληψη περίπου 1.000 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία.

Αναφορικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Νίκος Φίλης είπε πως «μετά από 30 χρόνια τα σχολεία άνοιξαν στην ώρα τους» ενώ μίλησε για τρεις μάχες που δόθηκαν από το υπουργείο. Η πρώτη για να ανοίξουν τα σχολεία με εκπαιδευτικό προσωπικό, η δεύτερη για τη βελτίωση των δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και η τρίτη για την αλλαγή της εκπαιδευτικής καθημερινότητας. Ο υπουργός έκανε λόγο μάλιστα για «ουσιαστικές αλλαγές χωρίς οικονομικό κόστος».

«Το σημερινό σχολείο δεν μας ικανοποιεί. Ο σημερινός τρόπος που μπαίνουν τα παιδιά στα Πανεπιστήμια δεν είναι σωστός και αυτό πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να δούμε ποιος θα είναι ο τρόπος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας ενώ σημείωσε πως αλλαγές στο Λύκειο θα γίνουν οι οποίες θα ανακοινωθούν «εγκαίρως».

Τέλος, όσον αφορά στο διαχωρισμό Εκκλησίας - κράτους ο κ. Φίλης είπε πως η συζήτηση θα ξεκινήσει.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *