ροή ειδήσεων

Μεγάλη εξαγορά στην Κω από Ανδρεάδη – Ikos


Στην εξαγορά του εξαιρετικού ακινήτου του Club Med στην Κέφαλο της Κω, προχωρά σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο όμιλος Ανδρεάδη – Ikos. Μετά την είδηση για την συνεργασία SANI – OAKTREE που σας είχαμε αποκαλύψει κατ’ αποκλειστικότητα στις 5 Ιανουαρίου 2016 ( εδώ ), σας αποκαλύπτουμε ότι το deal, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έκλεισε περίπου στα 37 εκατομμύρια ευρώ και με σημαντική «προίκα», καθώς όλες οι εκκρεμμότητες που είχε το συγκεκριμένο ακίνητο έχουν διευθετηθεί από την γαλλική μητρική εταιρία, ενώ έχει εγκριθεί και το πρόγραμμα ανακαίνισης του ακινήτου. Σημειώνεται ότι το Club Med στην Κω είναι κλειστό εδώ και πολλά χρόνια και η επαναλειτουργία του θα απαιτήσει μεγάλες επενδύσεις. Ωστόσο, πηγές από την Κω υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για ένα μοναδικό ακίνητο, η επαναλειτουργία του οποίου θα αποδώσει σημαντικές αξίες τόσο στο τουριστικό προϊόν του νησιού, όσο και στην εταιρία βέβαια. Η Club Med διατηρεί στην Ελλάδα μονάδα στο Γρεγολίμανο. 

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2016 με απόφαση που υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, εγκρίθηκε η παραχώρηση στην Club Med δύο εκτάσεων δύο στρεμμάτων που ανήκαν στο Δημόσιο, έναντι του ποσού των 547.377 ευρώ. Είχε προηγηθεί έγγραφο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο πιστοποιούσε ότι οι εν λόγω εκτάσεις που βρίσκονται εντός του οικοπέδου της Club Mediterranee και πρόκειται για παλιά ρέματα δεν μπορούν να αξιοποιηθούν. Κατόπιν αυτού προχώρησαν και οι διαδικασίες για την λήψη όλων των απαραίτητων εγκρίσεων για την ανακαίνιση της μονάδας. Οι ανεξάρτητες εταιρίες Σάνη Α.Ε. και Ikos Α.Ε., έχουν ενταχθεί σε μία μητρική εταιρία συμμετοχών, την LDRI, την οποία διοικούν οι Σταύρος Α. Ανδρεάδης, πρόεδρος, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin, διευθύνοντες σύμβουλοι και μέτοχοι είναι η οικογένεια Ανδρεάδη, το αμερικανικό fund Oaktree Capital Management, η Goldman Sachs Asset Management, η Hermes GPE, κ.ά.. Ο Mathieu Guillemin είναι εκ των κορυφαίων στελεχών του Oaktree Capital Management και τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει υπό την ευθύνη του τις ευρωπαϊκές επενδύσεις του αμερικανικού επενδυτικού fund. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του τον Ιανουάριο του 2016 ο Σταύρος Ανδρεάδης είχε τονίσει αναφερόμενος στα επενδυτικά σχέδια του ομίλου ότι «πρόθεση είναι η ανάπτυξη 7-10 μονάδων Ikos στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή σε ορίζοντα πενταετίας, με προτεραιότητα στην Ελλάδα», ενώ πηγές προσκείμενες στον όμιλο κάνουν λόγο για επενδύσεις στην επομενη 5ετία 200 εκατ. ευρώ για νέες μονάδες, που θα δημιουργήσουν έως και 1.000 νέες θέσεις εργασίας. Το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει τουριστικούς προορισμούς της χώρας, με διεθνές αεροδρόμιο. Η αλυσίδα Σάνη Α.Ε. με έσοδα 59.560.627 ευρώ το 2014, έναντι 50.788.036 ευρώ ένα χρόνο πριν και κέρδη 34.896.344 ευρώ, έναντι 8.441.060 ευρώ στη χρήση 2013 βρίσκεται στη δεύτερη θέση στη λίστα των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας με βάση τα έσοδα. Το Sani Dunes Sani Dunes Tην ολοκλήρωση μέσα στο χειμώνα που έρχεται ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος προχωρλά ταχύτατα ο όμιλος ξενοδοχείων Σάνη, που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου 5άστερου ξενοδοχείου, καθώς και εκτεταμένες επεκτάσεις και εκσυγχρονισμό στις υφιστάμενες μονάδες στο Sani Resort στη Χαλκιδική, οι οποίες αναπτύσσονται σε έκταση 2000 στρεμμάτων και περιλαμβάνουν τα συγκροτήματα Sani Beach, Sani Asterias, Porto Sani, Sani Club και τη μαρίνα Sani Marina. 

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων που προγραμματίζει να κατασκευάσει ο όμιλος, αξιοποιώντας έκταση 41 στρεμμάτων, με την επωνυμία Sani Dunes θα έχει δυναμικότητα 136 δωματίων και σουιτών (80 junior suites & panorama junior suites, 56 δίκλινα & family rooms), τρία εστιατόρια, κτήριο με σκεπαστή πισίνα και spa. Ο όμιλος έχει λάβει τις απαραίτητες άδειες, ξεκίνησε τις εργασίες την 1η Οκτωβρίου, ώστε να λειτουργήσει το ξενοδοχείο στα μέσα Ιουνίου του 2017. Σύμφωνα με τον όμιλο, η ταχύτητα υλοποίησης και λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας, σε διάστημα μόλις 8,5 μηνών, θα αποτελεί πρωτοφανές γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της επιχειρησιακής λειτουργίας του ξενοδοχείου είναι ότι θα προσφέρεται για οικογένειες με παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών. Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 24,2 εκατ. ευρώ, χωρίς στο ποσό αυτό να υπολογίζεται η αξία της γης. 

Παράλληλα, την προσεχή χειμερινή περίοδο θα υλοποιηθεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 13,3 εκατ. ευρώ στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Sani Club. H επένδυση περιλαμβάνει την ανακατασκευή και επέκταση 46 τζούνιορ σουιτών και την προσθήκη 16 νέων με ατομικές πισίνες. Επίσης, θα δημιουργηθούν νέο εστιατόριο, μπαρ και πισίνα για ενηλίκους, καθώς και κτήριο με σκεπαστή θερμαινόμενη πισίνα. Η Ikos ελέγχει δύο πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες στη Χαλκιδική, το Ikos Oceania και το Ikos Olivia. Η Ikos με τη σειρά της έχει προγραμματίσει και αυτή νέες επενδύσεις. Ειδικότερα, κατά την προσεχή χειμερινή περίοδο έχει αποφασισθεί η υλοποίηση προγράμματος το οποίο θα περιλαμβάνει την πλήρη ανακατασκευή του συνόλου των 298 δωματίων του ξενοδοχείου Ikos Oceania. 
Καλορίζικο !!! 

ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *