ροή ειδήσεων

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ''LAKE EFFECT-SNOW'' !!

Σύμφωνα πάντα με το Greek-Weather.Org, αυτή η μικρή επιδείνωση του καιρού, θα αποτελέσει τα προεόρτια μίας άκρως ισχυρές και μεγάλης επιδείνωσης του καιρού που θα θυμίζει σε όλη την Ελλάδα Χειμώνα. Βάση των πρώτων προγνωστικών στοιχείων που βγαίνουν από τα Παγκόσμια μοντέλα πρόβλεψης καιρού, το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης φαίνεται να λαμβάνει χώρα πάνω από την κεντρική αρχικά Ευρώπη και μετέπειτα μετά τις 22-23 Οκτωβρίου και πάνω από τα Βαλκάνια.

Πιθανότατα βάση των τελευταίων αναλύσεων που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, αυτή η τεράστια όπως όλα δείχνουν ψυχρή λίμνη πολικής προελεύσεως, θα κινηθεί μετά τις 25-26 Οκτωβρίου ακόμα πιο νότια προς την περιοχή μας, κατεβάζοντας πάρα πολλές βροχές, ισχυρές καταιγίδες, χιονοθύελλες αλλά και πολύ κρύο για την εποχή.



Μέχρι στιγμής διαφαίνονται χιόνια και μάλιστα πυκνά στα τέλη του Οκτώβρη, σε αρκετά χιονοδρομικά της βόρειας, βορειοδυτικής Ελλάδας αλλά και χιόνια σε ορεινά τμήματα ίσως και ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Θράκης. Πολλές βροχές όμως φαίνονται στα τέλη του Οκτώβρη και γενικότερα το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, σε όλη τη χώρα ακόμα και στη νότια, νοτιοανατολική Ελλάδα που έχει να βρέξει καιρό όπως στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.



Το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης γνωστού και από ξένους μετεωρολόγους ως ''Lake Effect'' ή κατά τους Χειμερινούς μήνες ως ''Lake Effect-Snow'' δεν θα είναι το μοναδικό, μιας και το Νοέμβριο αλλά και τον Δεκέμβριο θα έρθουν και άλλα τέτοια φαινόμενα προς την περιοχή μας. Η αιτία θα είναι η ανύψωση του αρκετά δυνατού Αζορικού αντικυκλώνα σε όλη την δυτική και βόρεια Ευρώπη, με αποτέλεσμα όλο το ψύχος, τα χιόνια και γενικότερα οι κακοκαιρίες από την Σιβηρία και τη Μεσόγειο να δείχνουν προτίμηση προς την κεντρική και ανατολική Ευρώπη και προς τα Βαλκάνια και περιοχές της Ελλάδας.



Το ''Lake Effect-Snow'' συναντάται κυρίως από τους μήνες Νοέμβριου ως και τις αρχές περίπου του Μαρτίου πάνω από τα Βαλκάνια και την Ελλάδα, ενώ πολύ σπάνια συναντάται κατά τους μήνες Οκτώβριο και Απρίλιο ενώ το ''Lake Effect'' το συναντήσαμε πρόσφατα στα μέσα του Αυγούστου, στις αρχές του Σεπτέμβρη αλλά και ακόμα πιο πρόσφατα στις 5-10 Οκτωβρίου όπου είχαμε ακραία φαινόμενα με κεραυνούς, πολλές βροχές ακόμα και ανεμοστρόβιλους και υδροστρόβιλους.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *