ροή ειδήσεων

Petextrians: Είναι επικίνδυνοι και ζουν ανάμεσά μας (vid)

Μία λέξη που έχει μπει στη διεθνή αργκό από το 2009 είναι η «petextrian», παραλλαγή της λέξης «πεζός» (pedestrian).


Χαρακτηρίζει το άτομο που περπατά και ταυτόχρονα στέλνει γραπτά μηνύματα ή γράφει στα social media μέσω του κινητού του, αγνοώντας όσα συμβαίνουν γύρω του. Συνήθεια που βάζει σε κίνδυνο τη δική του ζωή αλλά και των υπολοίπων.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ από newsauto.gr

Η Ford δημιούργησε ένα σύντομο video που αναπαριστά την επικίνδυνη αυτή συνήθεια αλλά και γεγονότα που αποσπούν την προσοχή του οδηγού, ενώ κινείται σε αστικό περιβάλλον. Όπως αρκετοί ακόμη κατασκευαστές, η αμερικάνικη μάρκα έχει αναπτύξει τεχνολογία ανίχνευσης πεζών. Το σύστημα ενημερώνει οπτικά και ηχητικά τον οδηγό και σε περίπτωση που αυτός δεν αντιδράσει, τότε ενεργοποιούνται τα φρένα του οχήματος. Για τις δοκιμές εξέλιξης του συστήματος, η Ford χρησιμοποίησε 12 αυτοκίνητα επί 473 ημέρες, τα οποία διένυσαν 800.000 km σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Κίνα.



Ταυτόχρονα όμως με την αυτοκινητοβιομηχανία, αντιδρούν και τα κράτη. Σε αρκετές πόλεις έχει δημιουργηθεί ειδική λωρίδα για όσους περπατούν και γράφουν μηνύματα στο κινητό. Στο Άουγκσμπουργκ της Γερμανίας, έχουν τοποθετηθεί φώτα LED που αναβοσβήνουν δίπλα στις γραμμές του τραμ. Σε μία κωμόπολη του Αϊντάχο των ΗΠΑ απαγορεύεται το… texting για όσους διασχίζουν τους δρόμους και επιβάλλεται πρόστιμο 50 δολαρίων.







Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *