ροή ειδήσεων

Ιδρύθηκε το Σωματείο των εργαζομένων του Sheraton – Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν την ιδιοκτήτρια εταιρεία


Συνάδελφοι, Το Σωματείο των εργαζομένων του Sheraton ιδρύθηκε! Τώρα έχουμε τη δύναμη με την ενότητα και τους αγώνες μας να αντισταθούμε, να παλέψουμε οργανωμένα για τα δικαιώματά μας.

Οι ίδιες οι εξελίξεις, οι περικοπές στο προσωπικό, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αλλά και αυτά που έρχονται, μας οδήγησαν να οργανωθούμε για να τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί.

Είμαστε σίγουροι ότι διαλέξαμε το σωστό δρόμο και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μας βγει σε καλό.

Πήραμε παράδειγμα και κουράγιο από τους συναδέλφους μας σε άλλα ξενοδοχεία στην περιοχή μας που οργανώθηκαν, πάλεψαν και έχουν αποτελέσματα.



Η ιδιοκτήτρια εταιρεία με τη γνωστοποίηση της ίδρυσης του Σωματείου μας έχει εξαπολύσει όργιο τρομοκρατίας στα ιδρυτικά μέλη μέσω στελεχών της και Νομικών Συμβούλων παρεμβαίνοντας ευθέως και παράνομα στο δικαίωμα των εργαζομένων να συνδικαλίζονται (ν.1264/1982).Xρησιμοποιώντας διάφορες απειλές εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις τις οποίες συντάσσει ή τις υπαγορεύει η εργοδοσία και με τις οποίες δηλώνουν ότι ανακαλούν την υπογραφή τους στην ιδρυτική πράξη του Σωματείου.

Ήδη έχουμε ενημερώσει εγγράφως την επιθεώρηση και το Υπουργείο Εργασίας, αλλά και τον εισαγγελέα, ο οποίος έχει καλέσει το Διευθυντή του ξενοδοχείου να δώσει εξηγήσεις. Ξεκαθαρίζουμε ότι η τρομοκρατία, φανερή ή συγκαλυμμένη, δεν πρόκειται να μας φοβίσει, θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει.

Συμβουλεύουμε λοιπόν την εταιρεία να μη συνεχίζει αυτή της τη στάση γιατί θα «βρει τοίχο», όχι μόνο από τους εργαζόμενους του δικού μας ξενοδοχείου, ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή όχι του Σωματείου ακόμη, αλλά και από άλλα Σωματεία και άλλους κλάδους που μας στηρίζουν και θα δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους και στα άλλα ξενοδοχεία του νησιού που υποφέρουν να μη μένουν άλλο θεατές, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Δεν είναι καιρός για να είναι ο καθένας μόνος του.

Η Προσωρινή Διοίκηση

Ρόδος, 24 Οκτωβρίου 2016

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *