ροή ειδήσεων

Ο ΟΗΕ ανακήρυξε τη Wonder Woman πρέσβειρα καλής θέλησης


O ΟΗΕ ανακήρυξε την Wonder Woman, πρωταγωνίστρια του γνωστού αμερικανικού κόμικ, πρέσβειρα του διεθνούς οργανισμού προκειμένου να προβάλλει και να προωθήσει τα δικαιώματα των γυναικών, παρά τις επικρίσεις που δέχθηκε από φεμινιστικές οργανώσεις και ενός μέρους του προσωπικού του.

Η Wonder Woman θα εκμεταλλευτεί τις σούπερ δυνάμεις της στο πλαίσιο μιας εκστρατείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών διάρκειας ενός έτους υπέρ της χειραφέτησης των γυναικών και των κοριτσιών.

Η πρωταγωνίστρια των κόμικ ανακηρύχθηκε σήμερα επίτιμη πρέσβειρα των ΗΕ σε μια τελετή όπου ήταν παρούσα η ηθοποιός Λίντα Κάρτερ, η οποία την ενσάρκωσε στην τηλεόραση αλλά και η Νταϊάν Νέλσον, πρόεδρος του DC Entertainment που κατέχει τα δικαιώματα του κόμικ.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν ήταν απών, αν και στην αρχή είχε ανακοινωθεί πως θα παραστεί. Η αναπληρώτρια σε θέματα επικοινωνίας Κρίστινα Γκάλας χαιρέτισε από την πλευρά της «τη δέσμευση της Wonder Woman στη μάχη υπέρ της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της ισότητας».

Στο βάθος της αίθουσας, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, βρίσκονταν πολλές δεκάδες διαδηλωτές, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι γύρισαν την πλάτη προς το βήμα, ορισμένοι εξ αυτών σηκώνοντας την γροθιά τους ψηλά.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία συμπίπτει χρονικά με την 75η επέτειο της πρώτης εμφάνισης της Wonder Woman σε ένα «βιβλίο κόμιξ», κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και με μια ταινία παραγωγής της Warner Bros που αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά.

Η Σάζια Ράφι, μία από τις επικεφαλής του οργάνωσης She4SG που είχε ταχθεί υπέρ της εκλογής μιας γυναίκας επικεφαλής στον ΟΗΕ, έκρινε «γελοίο» το γεγονός ότι επιλέγη ως υπόδειγμα μια φανταστική προσωπικότητα.

«Υπάρχουν τόσες πολλές γυναίκες που είναι πραγματικά αληθινές, οι οποίες θα μπορούσαν να επιλεγούν».

Επιπλέον, μια λίστα, το οποίο υπέγραψαν 350 υπάλληλοι του ΟΗΕ, κυκλοφόρησε με αίτημα προς τον Μπαν Γκι Μουν να εγκαταλείψει αυτό το σχέδιο.

Σε έναν ιστότοπο που έφτιαξαν οι επικριτές, μπορεί κανείς να διαβάσει ότι η Wonder Woman είναι «η ενσάρκωση του pin-up: μια λευκή γυναίκα με μεγάλο στήθος και απίθανες διαστάσεις», που φοράει ένα κοστούμι στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας.

Τα σχόλια που αναρτήθηκαν είναι καυστικά: «προσβολή προς τις γυναίκες», «κακόγουστο αστείο» ή ότι «πρέπει να διορίζονται περισσότερες γυναίκες σε ηγετικές θέσεις στον ΟΗΕ».

Για την Κριστίνα Γκάλας, περισσότερο από την εμφάνισή της, «είναι οι αξίες που ενσαρκώνει η Wonder Woman» η οποίες πρέπει να υπολογίζονται.








Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *