ροή ειδήσεων

Προληπτικός έλεγχος σε περισσότερα από 15.000 οχήματα Τoyota στην ελληνική αγορά


Η Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E.,
σε συνεργασία µε το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραµµα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων TOYOTA, µοντέλα Yaris και Hilux.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε 15704 οχήµατα, παραγωγής από 08/2011 έως 12/2014. Τα εµπλεκόµενα οχήµατα είναι εξοπλισµένα µε πυροκροτητές αερόσακου οδηγού (ΤΑΚΑΤΑ SDI) που χρησιµοποιούν ως προωθητικό, σταθεροποιηµένο νιτρικό αµµώνιο χωρίς παράγοντες κατακράτησης υγρασίας. Σύµφωνα µε αναφορές του κατασκευαστή (ΤΑΚΑΤΑ), υπάρχει ενδεχόµενο ελαττωµατικής συµπεριφοράς, σχετιζόµενη µε την ασφάλεια οχηµάτων, σε περίπτωση αλλοίωσης του προωθητικού υλικού. Η αλλοίωση του προωθητικού υλικού µπορεί να προέλθει από παρατεταµένη παραµονή σε συνθήκες υψηλής σχετικής υγρασίας, υψηλής θερµοκρασίας ή συνεχείς θερµοκρασιακές διακυµάνσεις σε περιβάλλον υψηλών θερµοκρασιών.

Η ενεργοποίηση πυροκροτητή νιτρικού αµµωνίου χωρίς παράγοντες κατακράτησης υγρασίας και αλλοιωµένο προωθητικό, µπορεί να προκαλέσει ρήξη του πυροκροτητή. Η ρήξη του πυροκροτητή µπορεί να προκαλέσει την εκτόξευση µεταλλικών θραυσµάτων στο εσωτερικό του οχήµατος και πιθανό τραυµατισµό.

Μέχρι στιγµής, δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα κανένα περιστατικό που να σχετίζεται µε τα συγκεκριµένα θέµατα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων, θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει ο σχετικός έλεγχος και η αντικατάσταση του πυροκροτητή του αερόσακου οδηγού, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πµ έως 05:00 µµ).

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *