ροή ειδήσεων

Συναντίληψη Μητσοτάκη-Καμμένου για στράτευση στα 18


Επισήμως ήταν μια «θεσμική επίσκεψη» στο Πεντάγωνο προκειμένου ο επικεφαλής
της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ενημερωθεί από τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία για ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας. Η άνοδος του Κυρ. Μητσοτάκη στο Πεντάγωνο πραγματοποιήθηκε σε μια δύσκολη διεθνή και περιφερειακή συγκυρία για την Ελλάδα, στην οποία, εξάλλου, αναμένεται να αναφερθεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. στη σημερινή του ομιλία στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Επί της ουσίας, με την πρώτη επίσκεψη με τη θεσμική του ιδιότητα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί την επαναδιείσδυση της Ν.Δ. στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και τη συσπείρωση του πιο συντηρητικού ακροατηρίου. «Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αποτελούν εγγύηση ασφάλειας, σταθερότητας και εθνικής αξιοπρέπειας και ενισχύουν τον διεθνή ρόλο της χώρας. Θέλω να διαβεβαιώσω όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι τιμούμε το έργο τους, είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς και θα σταθούμε δίπλα στα προβλήματά τους με όλες μας τις δυνάμεις», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. λίγο μετά τη δίωρη ενημέρωση που επιφύλαξαν στον ίδιο και στους Αδ. Γεωργιάδη, Βασ. Κικίλια και Μακ. Λαζαρίδη που τον συνόδευαν ο Π. Καμμένος και η στρατιωτική ηγεσία.

Συζήτηση έγινε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα: από τον πόλεμο στη Συρία, την επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την ασύμμετρη απειλή του προσφυγικού, μέχρι την τουρκική απειλή στο Αιγαίο και τις νέες ισορροπίες που διαμορφώνουν τα τουρκικά F35. Το πιο ενδιαφέρον σημείο της δίωρης ενημέρωσης μάλλον εστιάζεται στη σύμπνοια που φάνηκε να υπάρχει ανάμεσα στον πρόεδρο της Ν.Δ. και τον υπουργό Αμυνας για στράτευση στα 18 έτη. Υπενθυμίζεται ότι την ιδέα είχε προτείνει προ ημερών ο κ. Μητσοτάκης και την επανέλαβε ενώπιον του κ. Καμμένου. Ο υπουργός Αμυνας εμφανίστηκε θετικός και φέρεται να δήλωσε ότι εφόσον υπάρχει πολιτική στήριξη, σκοπεύει να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Μία μέρα μετά το προσκλητήριο συστράτευσης που απηύθυνε στις δυνάμεις του μεταρρυθμιστικού ευρωπαϊκού τόξου ο κ. Μητσοτάκης, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν επιτρέπεται πολιτική ίσων αποστάσεων, απευθυνόμενος στα στελέχη των Εν. Δυνάμεων ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχειρεί όχι μόνο να συσπειρώσει το πιο συντηρητικό ακροατήριο, αλλά να επαναπατρίσει στη Ν.Δ. εκπροσώπους ενός χώρου που ήταν προνομιακός γι’ αυτή, αλλά λοξοδρόμησε σε άλλα πολιτικά σχήματα ελέω μνημονίων. Η επιλογή, εξάλλου, του Αδ. Γεωργιάδη να παίξει τον ρόλο του τομεάρχη Αμυνας, «μαρκάροντας» προσωπικά τον κ. Καμμένο, δεν είναι ανεξάρτητη από την απόπειρα να διεμβολιστεί και το ακροατήριο των ΑΝΕΛ. «Είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω στο πρόσωπο των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων τους άντρες και τις γυναίκες των Εν. Δυνάμεων που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα για την πατρίδα μας. Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης μάλιστα ο αγώνας αυτός γίνεται κάτω από δύσκολες, πολλές φορές, αντίξοες συνθήκες. Είναι, όμως, βέβαιο, ότι η ικανότητα, το φρόνημα και το ηθικό τους μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα των οπλικών συστημάτων της χώρας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεδρίαση Επιτροπής Aμυνας της Βουλής στη Μεγίστη

Με έκπληξη αντιμετώπισαν οι περισσότεροι βουλευτές την πρόσκληση που έλαβαν τo μεσημέρι της Τρίτης στα email τους από τη Γραμματεία της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής. Και όχι άδικα. Τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν ότι ο Π. Καμμένος τους προσκαλεί για ενημέρωση για θέματα των Εν. Δυνάμεων σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 5/12 στη νήσο Μεγίστη. Στην πρόσκληση, μάλιστα, συμπεριλαμβάνεται και η επισήμανση ότι το ΥΕΘΑ θα φροντίσει για τη μεταφορά τους με στρατιωτικό αεροπλάνο που θα αναχωρήσει το πρωί της ίδιας μέρας από την Ελευσίνα. Ο τόπος και ο χρόνος της πρόσκλησης προκάλεσαν ερωτήματα. Ο τόπος, για τους αυτονόητους συνειρμούς που προκαλεί σε σχέση με τη συμπεριφορά της Τουρκίας. Οσο για τον χρόνο, πολλοί συνέδεσαν ευθέως την πρόσκληση Καμμένου στη Μεγίστη με τη χθεσινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Πεντάγωνο, συνοδεία του κ. Γεωργιάδη. Θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο ο αρχηγός των ΑΝΕΛ επιχειρεί να απαντήσει στην ανάβαση της Ν.Δ. στο ΥΕΘΑ, προστατεύοντας τον «χώρο» του με ένα στήσιμο δικής του έμπνευσης.

Πηγή: kathimerini.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *