ροή ειδήσεων

Προκήρυξη 27.000 θέσεων για ανέργους σε 274 δήμους της χώρας


Προκήρυξη για την πρόσληψη 27.000 ατόμων σε δήμους μέσω της τρίτης φάσης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας θα εκδώσει το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου.

Οι θέσεις θα κατανεμηθούν σε 274 δήμους, οι οποίοι δεν είχαν συμμετάσχει στις προηγούμενες δύο φάσεις του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι ωφελούμενοι μπορούν να επιλέξουν προαιρετικά να εργάζονται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και την πέμπτη ημέρα να παρακολουθούν σεμινάριο κατάρτισης στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας διάρκειας 120 ωρών, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρχει και κύκλος με θέμα Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.


Οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 495,25 ευρώ μηνιαίως αν είναι ηλικίας 25 ετών και άνω και 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 431,75 ευρώ μηνιαίως αν είναι κάτω των 25 ετών.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι θα πρέπει να ανήκουν σε κάποια από τις κατηγορίες που προβλέπονται στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας (μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων ΑΕΙ - ΤΕΙ του ΟΑΕΔ, Ανεργοι άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ ή ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης).

Όσοι επιλεγούν θα καλύψουν ανάγκες σε έργα και δράσεις μεταξύ των οποίων:
Συντήρηση δημοτικών υποδομών, ανακαίνιση - αναβάθμιση κτιρίων, επισκευή πλατειών, κατασκευή ή βελτίωση πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεις.
Αναβάθμιση και συντήρηση χώρων πρασίνου, διαχείριση - ανακύκλωση στερεών αποβλήτων (περιβάλλοντος).
Ενίσχυση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών, βρεφονηπιακοί σταθμοί, υποστήριξη κοινωνικών οργανώσεων για χρήστες ουσιών, για διανομή συσσιτίων, υποστήριξη του έργου ιατρικού προσωπικού, κοινωνικών λειτουργών, ίδρυση και λειτουργία κοινωνικών παντοπωλείων - εστιατορίων.
Υποστήριξη των υπηρεσιών της εκπαίδευσης, συντήρηση σχολικών κτιρίων, σχολικοί τροχονόμοι.
Ενίσχυση των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών του τομέα του Πολιτισμού, βοήθεια σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, δημοτικά θέατρα, δημοτικούς κινηματογράφους κ.ά.

Η πρόσληψη θα γίνει για διάστημα οκτώ μηνών. Η απασχόληση των ωφελουμένων υπάγεται στο καθεστώς πενθήμερης εργασίας και το ωράριο απασχόλησής τους ακολουθεί το ωράριο που έχουν οι μόνιμοι εργαζόμενοι των δήμων με την ίδια ειδικότητα.

Σε περίπτωση εργασίας το Σάββατο, οι ωφελούμενοι θα πρέπει να παίρνουν μία ημέρα ρεπό κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης εβδομάδας από Δευτέρα έως Παρασκευή. Απασχόληση κατά την Κυριακή, τις επίσημες αργίες και σε βραδινές ώρες δεν επιτρέπεται.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *