ροή ειδήσεων

Ο Ερντογάν απειλεί: Θα στείλω 3 εκατ. πρόσφυγες στην Ευρώπη

Νέες απειλές κατά της ΕΕ εκτοξεύει ο Ταγίπ Ερντογάν διατυπώνοντας παράπονα ότι η Τουρκία δεν λαμβάνει την υποσχεθείσα οικονομική βοήθεια για το προσφυγικό.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, ο Τούρκος πρόεδρος τονίζει ότι στα εδάφη της Τουρκίας υπάρχουν 3 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη. Και κατηγορεί την ΕΕ για έλλειψη οικονομικής στήριξης της Τουρκίας....
, την ώρα που η χώρα του δαπανά δισεκατομμύρια γι' αυτούς τους ανθρώπους.

«Αυτή τη στιγμή η Τουρκία έχει 3 εκατ. σύρους πρόσφυγες. Αυτοί μπορούν να πάνε στην Ευρώπη ακόμη και με τα πόδια. Και την ώρα που εμείς τους φροντίζουμε, η ΕΕ είναι υποχρεωμένη να μας συνδράμει. Αν αυτοί οι πρόσφυγες κατευθυνθούν προς την Ευρώπη, τι θα κάνει η ΕΕ; Θα πάθει πανικό. Τώρα δεν θέλει 100 ή 500 άτομα» είπε ο Ερντογάν με σαφή απειλητικό τόνο.

Υπενθύμισε δε, ότι τον Ιούνιο στην Σύνοδο Κορυφής του υποσχέθηκε βοήθεια αρχικά 3 δισεκ. ευρώ και άλλη μια δόση με το ίδιο ποσό. «Τίποτα από αυτά δεν έχει εκπληρωθεί» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος λέγοντας ότι μέχρι στιγμής η οικονομική βοήθεια που πήρε η Τουρκία δεν είναι πάνω από 250-300 εκατ. ευρώ και άλλα 500 εκατ δολάρια από το γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *