ροή ειδήσεων

Ποιες 4 ελληνικές εταιρείες αναδύθηκαν από τις στάχτες τους εν μέσω κρίσης


Ποιες οι τέσσερις ελληνικές εταιρείες που άντεξαν και αναπτύχθηκαν μέσα στην κρίση;

Η άνευ προηγουμένου κρίση διαρκείας που «χτυπά» την Ελλάδα τα τελευταία επτά χρόνια οδήγησε πολλά ηχηρά ονόματα του επιχειρείν στο «λουκέτο».



Την εικόνα ήρθαν να επιδεινώσουν τα capital controls, η αύξηση της φορολόγησης, η κατάρρευση της εγχώριας ζήτησης, η έλλειψη χρηματοδότησης.

Η ελληνική οικονομία έγινε μάρτυρας λουκέτων όπως του εργοστασίου της Coca Cola στο Βόλο, της Softex, της μονάδας της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο, της Ηλεκτρονικής, της Neoset, της Κατσέλης που πέρασε στον Καραμολέγκο, της Μαρινόπουλος που τελικά έκανε συμφωνία με τη Σκλαβενίτης και τις τράπεζες για τη δημιουργία μια κοινής εταρείας.

Μέσα σε όλα αυτά όμως, όπως γράφει το Greek Reporter, κάποιες ιστορικές ελληνικές επιχειρήσεις κατάφεραν να αναγεννηθούν και να συνεχίσουν υπό νέα ιδιοκτησία.

Καραμολέγκος: Τον Σεπτέμβριο η εταιρεία σύστησε εκ νέου στο ελληνικό κοινό την Κατσέλης, η οποία είχε αποσυρθεί από την ελληνική αγορά το 2013, λόγω της χρεοκοπίας της Nutriart. Η απόφαση έχει τεράστια σημασία λόγω του ότι κατέχει τεράστιο μερίδιο της αγοράς στο συσκευασμένο ψωμί. Η εταιρεία υλοποιεί επένδυση 10 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση μιας νέας γραμμής παραγωγής. Μέσω της Κατσέλης, η Καραμολέγκος ελπίζει να αποκτήσει ένα μερίδιο 8,7% της αγοράς το 2017 και 15% το 2018.

Softex : Μετά την απόφαση της Αθηναϊκής Χαροποιίας (θυγατρικής της ιταλικής Bolton Group) να αποσυρθεί από την ελληνική αγορά μετά από 80 χρόνια λειτουργίας, η ελληνική εταιρεία ξαναπέρασε σε ελληνικά χέρια ώστε να επαναλειτουργήσει στις αρχές του 2017. Ο νέος ιδιοκτήτης της είναι μέρος του γνωστού ομίλου Intertrade Hellas που πέρυσι είχε πωλήσεις 55 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος αναμένεται να ξεπεράσει τα 62 εκατ. ευρώ.

IZOLA: Πολλοί θεωρούσαν την επιστροφή της ως μια κίνηση υψηλού ρίσκου. Η πρωτοβουλία του Γιώργου Δημητρίου να την λανσάρει εκ νέου φαίνεται ως ένα στοίχημα που αρχίζει να αποδίδει. Οι συσκευές ΙΖΟLA έχουν την ίδια ποιότητα που τις έκαναν να ξεχωρίσουν στο παρελθόν, η τιμή τους εξακολουθεί να παραμένει σε λογικά πλαίσια και κατασκευάζονται στην Πολωνία.



FIX: Η επανέναρξη της ΦΙΞ ήταν μια πρωτοβουλία του Γιάννη Χίτου πριν από την ύφεση του 2010 και απεδείχθη επιτυχημένη κίνηση, καθώς οι Έλληνες την υποδέχθηκαν θερμά. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Χήτος πρωταγωνιστεί και στην αγορά εμφιαλωμένου νερού, καθώς κατέχει τα ηνία στο «Ζαγόρι»

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *