ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ: 59ΧΡΟΝΗ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, αλλά …δεν τους απέδιδε στη ΔΕΗ


Κατηγορούμενη για υπεξαίρεση 65.000 ευρώ από την είσπραξη λογαριασμών της ΔΕΗ κάθισε χθες 59χρονη στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Δήμου Μουτάφη την έκρινε ένοχη επιβάλλοντας της ποινή φυλάκισης 2 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η 59χρονη η οποία διέθετε κατάστημα στον Αρχάγγελο της Ρόδου το χρονικό διάστημα από τις 15 Δεκεμβρίου του 2008 έως τις 12 Ιανουαρίου του 2009 υπεξαίρεσε το συνολικό ποσό των 65.737 ευρώ. Τα χρήματα αυτά τα είχε εισπράξει από διάφορους πολίτες οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την σύμβαση που η 59χρονη είχε συνάψει με τη ΔΕΗ πήγαιναν στο κατάστημά της και πλήρωναν εκεί τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού. Από τον κάθε εισπραττόμενο λογαριασμό η 59χρονη όφειλε να παρακρατεί το ποσό των 30 λεπτών ως προμήθεια όμως, σύμφωνα με τα όσα της καταλογίζονται εκείνη δεν απέδωσε πολλά περισσότερα.

Πάντως τον Ιούλιο του 2012 απολογούμενη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου η 59χρονη αρνήθηκε την κατηγορία και σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως το κατάστημα ήταν απλώς για τυπικούς λόγους στο όνομά της όμως την διαχείριση την είχε ο σύζυγος της. Η ίδια είχε προσθέσει ότι επειδή εργαζόταν αλλού, στο κατάστημα απασχολούνταν υπάλληλος ο οποίος είχε και την ευθύνη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάθεσης των χρημάτων που είχαν εισπραχθεί από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Η 59χρονη είχε πει στον ανακριτή ότι στις 14 Ιανουαρίου 2009 κάνοντας έναν έλεγχο στα έγγραφα της επιχείρησης της διαπίστωσε ότι τα χρήματα δεν είχαν κατατεθεί από τον υπάλληλο και κατόπιν συνεννόησης της με τον υπεύθυνο της ΔΕΗ κατέθεσε χρηματικό ποσό ως έναντι στα όσα χρωστούσε αναλαμβάνοντας και την ευθύνη για την παράλειψη του υπαλλήλου της και ζητώντας παράλληλα να γίνει κάποιος διακανονισμός ώστε τμηματικά να καταβάλλει και το υπόλοιπο ποσό των 65.000 ευρώ.

Η 59χρονη είχε επισημάνει επίσης ότι όλα αυτά αποδεικνύουν πως δεν είχε σκοπό να αποφύγει να πληρώσει τα χρήματα όμως η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το είχαν καθυστερήσει.

Μετά την απολογία της η 59χρονη αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της επιβληθεί κάποιος όρος.

Πηγή: http://www.topontiki.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/11/16 11:13

    πληρωσε 730 μερες επι 5 ευρω συνολο=3650 .αν τα μειωσουμε απο τα 65000 εκανε γερη μπαζα ...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *