ροή ειδήσεων

«ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΕ» ΚΑΤΑ 76% ΤΟ χρέος 47χρονης Ροδίτισσας


Μία πολύ σημαντική απόφαση που αφορά τα δάνεια που έλαβε 47χρονη συμπολίτισσά μας από τέσσερις τράπεζες της περιοχής μας, εξέδωσε χθες το Ειρηνοδικείο Ρόδου, σύμφωνα με την οποία το χρέος της «κουρεύτηκε» σε ποσοστό 76%!

Με την απόφαση αυτή του δικαστηρίου, η συμπολίτισσά μας θα διατηρήσει την πρώτη κατοικία της που κινδύνευε με πλειστηριασμό, ενώ θα καταβάλλει μικρή δόση τα επόμενα χρόνια (την οποία μπορεί να πληρώσει) για την εξόφληση των δανείων της!

Η 47χρονη προσέφυγε στη δικαιοσύνη πριν από τέσσερα χρόνια διά του δικηγόρου της κ. Γιώργου Κυπραίου, καθώς της ήταν πλέον αδύνατο να καταβάλλει τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στις δόσεις των δανείων της. Πιο συγκεκριμένα, η συμπολίτισσά μας ιδιωτική υπάλληλος απασχολούνταν μέχρι το 2009 σε εταιρεία η οποία όμως την χρονιά εκείνη έκλεισε με αποτέλεσμα και η 47χρονη να μείνει άνεργη.

Στο μεταξύ είχε λάβει από τέσσερις τράπεζες δάνεια και στη συνέχεια άλλα δάνεια για να καλύψει τις υποχρεώσεις των πρώτων, με αποτέλεσμα να συσσωρευθεί χρέος ύψους συνολικά 315.196,26 ευρώ!

Καθώς η ίδια αδυνατούσε να καλύψει τις υποχρεώσεις της αυτές και κινδύνευε πλέον να χάσει και τη μοναδική πρώτη κατοικία που είχε, προσέφυγε για του δικηγόρου της κ. Κυπραίου στη Δικαιοσύνη.

Το Ειρηνοδικείο Ρόδου με την απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση και αποφάσισε την μείωση του χρέους της 47χρονης κατά 239.220,16 ευρώ!

Με την ίδια απόφαση η 47χρονη καλείται να καταβάλλει την πρώτη πενταετία το ποσό των 135 ευρώ ανά μήνα (δηλαδή συνολικά 8.100 ευρώ) και στη συνέχεια και για 20 χρόνια η δόση αυτή θα αυξηθεί στο ποσό των 282,79 ευρώ. Συνολικά δηλαδή η 47χρονη θα καταβάλλει το ποσό των 75.969,84 ευρώ καταφέρνοντας έτσι να «σώσει» και το σπίτι της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 47χρονη συντηρείται από τα αδέλφια της και δεν έχει άλλα εισοδήματα για να ζήσει.

Πηγή: http://www.topontiki.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *