ροή ειδήσεων

8 hacks που πρέπει να ξέρει κάθε φοιτητής


Ποιος είπε ότι η φοιτητική ζωή είναι εύκολη υπόθεση; Ανάμεσα στα πάρτι, τις βραδινές εξόδους
και το φλερτ στο αμφιθέατρο υπάρχουν ένα σωρό καινούριες προκλήσεις και δυσκολίες, από το (πιο απαιτητικό από το λύκειο) διάβασμα μέχρι τη διαχείριση ενός (πολύ περιορισμένου) μπάτζετ. Αυτά τα tips θα σε βοηθήσουν να περάσεις τα επόμενα τέσσερα χρόνια ευχάριστα και αποδοτικά! Διάδωσέ τα!

1. Πιάσε φιλίες με παιδιά που σπουδάζουν σε μεγαλύτερα έτη.Από αυτούς θα μάθεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως ποιος καθηγητής θα σε πάρει από κακό μάτι εάν δεν παρακολουθείς τακτικά το μάθημά του, ποιος βάζει θέματα μόνο από τα SOS και πού θα βρεις τις καλύτερες σημειώσεις!

2. Τις φορές που θα ξενυχτήσεις προσπαθώντας να τελειώσεις την εργασία σου, είναι πολύ πιθανό να αρχίσεις να αισθάνεσαι τα μάτια σου να υποφέρουν καθώς αναζητάς πληροφορίες στο ίντερνετ και γράφεις στον υπολογιστή σου! Κάνε το εξής κόλπο: άλλαξε τη γραμματοσειρά σε Times New Roman – έρευνες έχουν δείξει ότι είναι η πιο ξεκούραστη για τα μάτια, ενώ είναι κι αυτή που διαβάζεται πιο γρήγορα με μια διαγώνια ματιά!

3. Μάθε να αναγνωρίζεις τις καλές προσφορές για φοιτητές! Πολλές εταιρείες έχουν μια ιδιαίτερα φιλική προς τους φοιτητές πολιτική! Μια από τις σούπερ προσφορές που εντοπίσαμε είναι αυτή της Cosmote: Πάρε για το κινητό σου το ΚαρτοΣυμβόλαιο Student με σταθερό λογαριασμό 15,12 ευρώ το μήνα. Με αυτά τα χρήματα έχεις 3GB Internet, 500’ προς όλους και 1500 προς COSMOTE. Επιπλέον έχεις την επιλογή για extra 4 GB στο Tablet ή το Laptop σου, μόνο με 5€ τον μήνα. Για το σπίτι υπάρχει το COSMOTE Home Double Play Student με internet έως 24Mbps, δωρεάν ασύρματο router και σταθερό τηλέφωνο μόνο με 17,90€! Κι εάν σε ενδιαφέρει να κάνεις κάνεις browsing ή gaming με φίλους μπορείς να έχεις και VDSL έως 50Mbps σε αποκλειστική τιμή για φοιτητές μόνο 28,90€ το μήνα.

4. Για να μην ξεχάσεις ποτέ τι ώρα ξεκινάει το μάθημα το πρωίτης Δευτέρας, φτιάξε ένα αρχείο excel με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των μαθημάτων, μετάτρεψέ το σε αρχείο εικόνας (ή φωτογράφησέ το απευθείας από τον πίνακα ανακοινώσεων) και κάνε αυτή την εικόνα screensaver στο κινητό και το laptop σου. Έτσι όχι μόνο θα έχεις άμεση πρόσβαση για να τσεκάρεις όποτε θες, αλλά και θα το δεις τόσο φορές που θα το μάθεις απέξω χωρίς να το καταλάβεις!

5. Βρες χρόνο για λίγη γυμναστική. Δεν είναι μόνο ότι θα σε βοηθήσει να διατηρηθείς σε φόρμα και να νιώθεις καλά, αλλά όπως έχουν δείξει πολλές έρευνες, χάρη στην αυξημένη κυκλοφορία αίματος που εξασφαλίζει, η άσκηση μειώνει το στρες, τονώνει τη μνήμη και διευκολύνει τη διαδικασία της μάθησης. Έτσι, θα μπορείς να έχεις καλύτερες επιδόσεις στις εξετάσεις.

6. Ένας απλός τρόπος να έχεις καινούρια ρούχα, βιβλία και gadget χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ είναι να κάνεις ανταλλαγές με τις φίλες σου. Για να μην ξεχάσετε τι έχει δανείσει η καθεμία στην άλλη, φτιάξε ένα folder μέσα στο άλμπουμ με φωτογραφίες στο κινητό σου και αποθήκευσε εκεί φωτογραφίες όπου θα κρατάτε το αντικείμενο που έχετε δανειστεί (κάνε delete κάθε φορά που κάτι επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη του). Θα σας γλυτώσει από πολλούς καυγάδες!

7. Κάνε το κόλπο με την τσίχλα! Εάν μασάς μια τσίχλα όσο διαβάζεις ένα μάθημα και ξαναφάς μία με την ίδια γεύση όταν γράφεις εξετάσεις για το μάθημα αυτό, θα σε βοηθήσει να ανακαλέσεις πιο εύκολα από τη μνήμη σου τις πληροφορίες που έχεις μελετήσει.

8. Θέλεις να είσαι απόλυτα σίγουρη ότι δεν θα σε πάρει ο ύπνος και θα είσαι στην ώρα σου στο μάθημα αύριο το πρωί; Πριν πέσεις για ύπνο, βάλε στο κομοδίνο σου το κινητό μέσα σε ένα ποτήρι! Έτσι ο ήχος του ξυπνητηριού θα είναι αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη ένταση και αποκλείεται να τον αγνοήσεις και να αλλάξεις πλευρό!


http://y-olo.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *