ροή ειδήσεων

Aυτή είναι η στάση στον ύπνο που σε κάνει πιο υγιή


Η καλή ποιότητα του ύπνου είναι καθοριστικός παράγοντας για την απαιτητική, πιεστική και γεμάτη υποχρεώσεις καθημερινότητά μας.

Aν ξυπνάς και νιώθεις κούραση, σημαίνει ότι είτε οι ώρες που κοιμήθηκες δεν είναι επαρκείς, είτε η φυσική σου κατάσταση δεν είναι καλή, είτε η στάση σου κατά τη διάρκεια του ύπνου δεν ξεκούρασε το σώμα σου.


Η πλευρά στην οποία κοιμόμαστε παίζει σημαντικό ρόλο στον οργανισμό μας, συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του και μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο οφέλιμη, σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί.


Κάποια βράδια ο ύπνος έρχεται γρηγορότερα από άλλα και ο ύπνος είναι πιο ξεκούραστος. Ο Dr. Michael Breus, κλινικός ψυχολόγος και ειδικός σε θέματα ύπνου υποστηρίζει ότι τελικά υπάρχει μια στάση που βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Συγκεκριμένα, η στάση που είναι κατάλληλη για έναν σωστό ύπνο είναι ανάσκελα.


Η στάση αυτή, όπως εξηγεί, κατανέμει σωστά το βάρος του σώματος και βοηθά στην ευθυγράμμιση των εσωτερικών οργάνων. Επιπλέον η στάση αυτή είναι πολύ καλή για την ξεκούραση του αυχένα. Η στάση αυτή δεν ενδείκνυται για όσους υποφέρουν από ροχαλητό και όσους έχουν υπνική άπνοια (Κατά τη διάρκεια της υπνικής άπνοιας, η ποσότητα οξυγόνου που υπάρχει στο αίμα του ασθενούς μειώνεται σε τέτοιο βαθμό που διαταράσσεται η οξυγόνωση οργάνων).

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *