ροή ειδήσεων

Τον πρόεδρο της αεροπορικής εταιρίας Aegean κ. Θεόδωρο Βασιλάκη τίμησε ο Δήμος Ρόδου.


Σε μία ειδική και σεμνή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ροδίων ,ο δήμος Ρόδου τίμησε Τον πρόεδρο της αεροπορικής εταιρίας Aegean κ. Θεόδωρο Βασιλάκη για την προσφορά του στο νησί μας . Στην εκδήλωση πορεύθηκαν όλες οι αρχές του τόπου μας.
















Τα αεροσκάφη της AEGEANσυνδέουν τη Ρόδο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου με πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μεταφέροντας χιλιάδες τουρίστες προς και από τα νησιά μας. Μάλιστα μέχρι πρότινος η AEGEAN χρησιμοποιούσε ως βάση για τα αεροσκάφη της το αεροδρόμιο «Διαγόρας».

Η Ρόδος ήταν από τις πρώτες περιοχές της χώρας που η AEGEANσυμπεριέλαβε στο πτητικό πρόγραμμα της συνδέοντας την , εκτός με την Αθήνα και με άλλες πόλεις της χώρας μας για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Όμως στη Ρόδο εδώ και πάρα πολλά χρόνια λειτουργεί και δραστηριοποιείται το γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτωνHertzπου ανήκει στον επιχειρηματικό όμιλο του κ.Θεόδωρου Βασιλάκη οι εταιρείες του οποίου εκτός των άλλων προσφέρουν θέσεις εργασίας και σε αρκετούς συμπολίτες μας.





O κ.Θεόδωρος Βασιλάκηςαποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αυτοδημιούργητου Έλληνα επιχειρηματία. Διορατικός, με επιτυχημένη παρουσία σε πολυσχιδείς επιχειρηματικές δραστηριότητες, ανταγωνίζεται όχι μόνο ελληνικές αλλά και ευρωπαϊκές εταιρείες κολοσσούς. Όσοι τον γνωρίζουν ισχυρίζονται ότιδεν είναι ένας συνηθισμένος επιχειρηματίας, καθώς ανήκει στην κατηγορία των λίγων ανθρώπων που έχουν στο DNA τους το επιχειρείν.

Ο «άρχοντας των αιθέρων»

Με τηνAegeanο Θόδωρος Βασιλάκης κατόρθωσε κάτι που μοιάζει ακατόρθωτο. Η Aegean, όχι μόνον επιβίωσε σ’ έναν από τους πιο δύσκολους και ανταγωνιστικούς κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά πρωτεύει ανάμεσα σεαεροπορικά μεγαθήρια, βραβεύεται τα για τιςυποδειγματικές υπηρεσίεςτης, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση τουελληνικού τουρισμού.

Aλλά πως αποφάσισε να μπει στιςαερομεταφορέςτο 1994 όντας ένας φτασμένος επιχειρηματίας; Ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξη του είχε πει «Όταν είδαμε ότι ανοίξανε και κλείσανε πολλές εταιρείες και ότι η Ελλάδα, που το βασικό της προϊόν είναι ο τουρισμός, συνέχιζε να υποφέρει από έλλειψη ποιοτικής αερομεταφοράς, ξεκινήσαμε. Στη πορεία είδαμε ότι πρέπει να επεκταθούμε, για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των πελατών μας, που επιθυμούσαν να ταξιδέψουν και εκτός Ελλάδας. Προχωρήσαμε σε εξαγορές εταιρειών για να εξορθολογήσουμε το στόλο.

Τότε κάποιοι έλεγαν ότι το «πάρτι τελείωσε», ενώ για εμάς είχε μόλις ξεκινήσει.Εγώ όμως «πάρτι» στη δουλειά μου δεν κάνω, είμαι σοβαρός και μου αρέσει πάντα να λέω αυτό που κάνω και όχι αυτό που θα κάνω.Από την καρέκλα δεν γίνεται τίποτα , πρέπει να κινηθείς και αυτή είναι η βασική μου αρχή.»

Ηαπελευθέρωση των εσωτερικών αερομεταφορών σε συνδυασμό με την συγχώνευση τηςCronus το 2001 οδήγησαν την Aegean στο να εξελιχθεί στην κορυφαία αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα, που είναι και μέλος της μεγαλύτερης αεροπορικής «συμμαχίας», τηςStar Alliance.

Η προσωπικότητα

Γεννήθηκε το1940. Από μικρός είχεεπιχειρηματικό δαιμόνιο.Εργατικός και αυτοδημιούργητος. Όσοι γνωρίζουν την ιστορία του, έχουν να λένε ότι μετά το σχολείο δούλευε στα αμπέλια.

Το 1958 πήγε για σπουδές στιςΗΠΑ και επιστρέφοντας στηνΚρήτη το 1961 μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση, στις διανομές των καυσίμων της εταιρίας«Ρέστης» στο νομό Ηρακλείου. Λίγα χρόνια αργότερα, με την εξαγορά της «Ρέστης» από τηνTexaco, από την οποία ο νεαρός Θόδωρος πήρε το δικαίωμα διανομής καυσίμων σε όλη την Κρήτη, δημιουργώντας, παράλληλα, ιδιόκτητο δίκτυο πρατηρίων.



Η επιχειρηματική διαδρομή

Το επιχειρηματικό του ένστικτο “βλέπει” την άνοδο του ελληνικού τουρισμού και το 1962συνάπτει συμβόλαιο αντιπροσώπευσης στην Κρήτη της εταιρίας ενοικιάσεων αυτοκινήτουHertz Ιnternational. Δώδεκα χρόνια αργότερα , αγοράζει από τους Αμερικανούς την Hertz Hellas και τη μετονομάζει σεAutohellas. Το εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι ξεκίνησε με στόλο έξι αυτοκινήτωνVolkswagen Beetleκαι σήμερα είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου (Rent a Car) στην Ελλάδα, βάσει των οικονομικών μεγεθών της και του στόλου των οχημάτων που διαχειρίζεται.

Κάτω από την επιχειρηματική ομπρέλα του ομίλου Βασιλάκη συνυπάρχουν οιSEAT ΤεχνοκάρΑΒΕΕ(αποκλειστικός εισαγωγέας αυτοκινήτων SEAT),Saab Vacar ABEE(αποκλειστικός εισαγωγέας αυτοκινήτων Saab),Βελμάρ ΑΕΒΕ(εξουσιοδοτημένος διανομέας και επισκευαστής αυτοκινήτων Ford, Opel, SEAT, Saab, Volvo, Honda & Mitsubishi) αλλά και η Autotechnica SA, αντιπροσωπεία των Hertz, Audi & SEAT στη Βουλγαρία

Η οικογένεια

Στο πλευρό του βρίσκονται πάντα η σύζυγός του,Εμμανουέλα, και οι δυο του γιοι,Ευτύχιος και Γιώργος, οι οποίοι αποτελούν τη φυσική συνέχεια της επιχειρηματικής οικογένειας. Για τον Θόδωρο Βασιλάκη χόμπι είναι ησυλλογή έργων τέχνηςκαι εκκλησιαστικών ειδών.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/11/16 00:45

    Ας κάνει κάτι να συνδεθεί η Ρόδος με το Ηράκλειο ολο το χρόνο όπως όλα τα χρόνια παλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *