ροή ειδήσεων

Γιατί οι χρήστες Android σβήνουν περισσότερα apps από τoυς κατόχους iOS;


Όλοι μας κατά καιρούς κατεβάζουμε εφαρμογές, τις οποίες είτε δεν χρησιμοποιούμε ποτέ και τις έχουμε στο κινητό να πιάνουν χώρο (μέχρι να βγει η ειδοποίηση «μνήμη πλήρης»).

Όσον αφορά στους χρήστες Android και iOS συσκευών, υπάρχουν διαφορές σχετικά με το πόσες εφαρμογές σβήνουν.

Σύμφωνα με το AppsFlyer, το οποίο παρακολούθησε πάνω από 20 εκατ. app uninstalls το διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2016, κατά μέσω όρο οι 3 στις 10 εφαρμογές σβήνονται από τη συσκευή.

Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία από μόνη της, όμως οι ερευνητές χώρισαν τα αποτελέσματα ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα.

Κατά μέσο όρο ένα Android app έχει διπλάσια πιθανότητα να σβηστεί, συγκριτικά με ένα iOS app.

H AppsFlyer αναφέρει ότι η μεγάλη αυτή διαφορά οφείλεται στο ότι τα iPhone και iPad έχουν περισσότερο χώρο από μια μέση Android συσκευή.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι οι κάτοχοι Android είναι πιο πιθανό να σβήσουν ένα mobile game από τους iOS. Μάλιστα τα στατιστικά δείχνουν ότι σε ένα τεράστιο ποσοστό (43%), τα Android παιχνίδια σβήνονται από τη συσκευή.

Από την άλλη, όσοι έχουν στα χέρια τους συσκευή με iOS είναι λιγότερο «επιθετικοί». Ρίχνουν στο καλάθι των αχρήστων μόλις το 13% των games.

Η AppsFlyer επισημαίνει ότι τα ποσοστά απεγκατάστασης είναι τα χαμηλότερα στις ΗΠΑ. Αντιθέτως, οι αναπτυσσόμενες αγορές – όπου κυριαρχούν τα οικονομικά smarthones- έχουν πολύ υψηλά ποσοστά.

Επομένως, στις ΗΠΑ έχουν πιο ακριβά κινητά με περισσότερη χωρητικότητα. Αντιθέτως στις αναδυόμενες αγορές, στα πιο φθηνά smartphones η ενσωματωμένη μνήμη είναι πιο περιορισμένη, εξού και τα παραπάνω ποσοστά.

ΠΗΓΗ: techblog.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *