ροή ειδήσεων

Τι είναι η Black Friday που έρχεται και στην Ελλάδα;


Κάθε χρόνο, την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής γιορτάζουν τη Γιορτή των Ευχαριστιών. Η αμέσως επόμενη ημέρα είναι η Black Friday.

Η ημέρα μετά τη Γιορτή των Ευχαριστιών υπήρξε ημέρα εκπτώσεων και αυξημένης αγοραστικής κίνησης ήδη από το 1930, και θεωρείται η έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών στις ΗΠΑ. Δεν αποτελεί επίσημη αργία, όμως σε ορισμένες πολιτείες, όπως στην California, δίνεται άδεια στους εργαζομένους στην τοπική κυβέρνηση εκείνη την ημέρα.

Είναι συχνό φαινόμενο αυτή την ημέρα να συγκεντρώνονται εκατοντάδες άνθρωποι από τα χαράματα έξω από πολυκαταστήματα, περιμένοντας να ανοίξουν οι πόρτες, και να προσπαθούν να μπουν όσο γίνεται νωρίτερα, για να προλάβουν τις προσφορές.

Μάλιστα, δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις τραυματισμών, ή ακόμα και θανάτων. H ιστοσελίδα blackfridaydeathcount.com έχει καταγράψει 7 θανάτους και σχεδόν 100 τραυματισμούς από το 2006 μέχρι το 2014, στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο.

*** Αν είστε γραμμένοι σε newsletters ξένων εταιρειών, είναι σίγουρο πως έχετε δεχτεί πολλαπλά μηνύματα σχετικά με τη Black Friday και τη Cyber Monday. Στον οδηγό θα δούμε τι είναι αυτές οι ημέρες, πώς ξεκίνησαν, και καθώς και το Ελληνικό αντίστοιχο, που είναι η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *